monitorulcj.ro Menu

IRES. Cine sunt românii interesați de politică?

Suprapunerea referendumului pentru justiție cu alegerile europarlamentare a generat o campanie electorală efervescentă și în care temele legate de politicile europene și viitorul Europei au devenit secundare temelor de politică internă.

Un sfert dintre români se consideră SĂRACI

Anul 2019 a început pentru români cu îngrijorare în ceea ce privește situația lor financiară. Cea mai mare grijă a românilor în viața lor de zi cu zi este banii.

Studiu IRES: Tinerii preferă să meargă la zilele oraşelor decât la festivaluri, dar toţi au auzit de Untold şi Electric Castle

În ultimii ani, România a intrat pe harta europeană a evenimentelor culturale prin festivaluri de teatru, de muzică, de carte. IRES a evaluat, în acest context, percepțiile și comportamentul de consum cu privire la evenimentele culturale în rândul persoanelor cu vârste între 16 și 50 de ani, din mediul urban. În ceea ce privește notorietatea, Untold Festival, Electric Castle și Summer Well se află în top.

Studiu IRES: Cât de credincioşi sunt românii

Adormirea Maicii Domnului și Nașterea Maicii Domnului, cunoscute în tradiția populară ca Sfânta Maria Mare și Sfânta Maria Mică, sunt ocaziile în care cei mai mulți români merg în pelerinaje. O arată rezultatele celui mai recent studiu IRES cu privire la percepţiile populaţiei din România asupra religiei și comportamentul religios.