monitorulcj.ro Menu

Rețeta de pârjoale ca la bunica

Pârjoale moldoveneşti. Pârjoala este un fel de mâncare româneasc, preparat mai ales în Moldova, din carne tocată, în general de porc sau în amestec cu oaie, vită sau pasăre, amestecată cu ouă, produse de panificație sau morărit (pâine uscată, pesmet sau făină albă), usturoi, ierburi aromatice (pătrunjel, mărar, cimbru etc), mirodenii și sare.

Medicii de familie au consultat pro bono, dar nu au eliberat reţete şi trimiteri gratuite. Situaţia la Cluj

Medicii de familie din Cluj vor consulta pacienţii, mai ales pe cei cu boli cronice şi cazurile care constituie urgenţe, dar nu vor elibera reţete şi trimiteri medicale, prin acest comportament ei dorind să se ralieze la protestul de la nivel naţional, care are ca scop determinarea unei renegocieri a contractului lor cu Casa de Asigurări de Sănătate şi cu Ministerul Sănătăţii.