monitorulcj.ro Menu

Buzoianu, susținut de încă două partide politice

PNȚ-CD și Partidul Național Democrat (PND) și-au anunțat astăzi, oficial, în cadrul unei conferințe de presă, susținerea candidaturii lui Octavian Buzoianu în lupta pentru Primăria municipiului Cluj-Napoca.

ABSURD. Ăștia nici nu știu pentru ce candidează: Horea Dan îl susține pe Buzoianu “la Primăria Consiliului Județean”

În cadrul conferinţei de presă de luni, PNŢCD Cluj şi-a prezentat ultimele schimbări privind alegerile locale din iunie 2016 și a anunțat că organizația județeană îl susține pe Octavian Buzoianu „la Primăria Consiliului Județean”. Țărăniștii clujeni nu renunță astfel la ambiția de a candida, în ciuda performanţelor electorale din 2008, când liderul Horea Dan a obținut 742 de voturi, respectiv 0,65% din numărul total de voturi valabil exprimate.

Țărăniștii clujeni insistă să se facă de râs

Partidul Național Țărănesc nu se mai remarcă de mult timp prin nimic. În afară de certuri, multe facțiuni și mulți președinți, despre PNȚCD nu am mai auzit nimic. Apar doar când sunt alegeri. Nici măcar presa nu mai scrie despre ei.

Cu ce oferte vin partidele mici și cele noi la alegerile locale

Alegerile locale din acest an vor readuce în prim plan partide care la alte scrutine au obținut rezultate rușinoase. De asemenea, la alegerile din 5 iunie și partidele noi vor veni cu candidați la primării, consilii locale și Consiliul Județean.

Tristeţe fără margini la înmormântarea strănepotului lui Iuliu Maniu. Sute de oameni l-au condus pe ultimul drum pe Matei Boilă – FOTO - VIDEO

Sute de oameni l-au condus pe ultimul drum pe strănepotul lui Iuliu Maniu. Prieteni, rude sau apropiaţi, cu toţii au venit să-şi ia rămas bun de la preotul clujean Matei Boilă, cel care și-a asumat responsabilitatea de a fi descendent al familiei Maniu şi care a luptat alături de Corneliu Coposu, pentru a duce la îndeplinire testamentul lui Iuliu Maniu. Slujba de înmormântare a fost ţinută de un sobor de 15 preoţi. Cei prezenţi la înmormântare au îndurat cu greu căldura, iar unei persoane i s-a făcut rău fiind nevoie de intervenţia medicilor de pe ambulanţă.

INTERVIU cu strănepotul lui Iuliu Maniu, preotul Matei Boilă: „Trebuie să vă fac o mărturisire despre Maniu pe care n-am mai făcut-o nimănui” FOTO

Interviul sintetizează anii petrecuți de preotul Matei Boilă în preajma marelui om politic Iuliu Maniu. În plină campanie națională de strângere de fonduri pentru salvarea Conacului de la Bădăcin, un membru al familiei se destăinuie şi creionează portretul omului Iuliu Maniu. Numai o cunoaștere profundă a vieții lui ne poate face să înţelegem de ce, de atâta timp, nu s-a putut interveni în această cauză.