monitorulcj.ro Menu

Gastronomia tradițională japoneză, recunoscută de UNESCO ca patrimoniu imaterial

Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) a inclus joi gastronomia tradițională japoneză, 'washoku', pe Lista Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității, decizie pe care autoritățile nipone au salutat-o cu speranța că va ajuta la potențarea turismului și a exporturilor de alimente, potrivit EFE.

Includerea Roşia Montană în patrimoniul UNESCO – născocirea menită să pună piedică proiectului minier

Includerea Roşia Montană în patrimoniul UNESCO trebuie să mai aştepte. Primarii din zonă se opun iniţiativei spunând că ar bloca șansele de dezvoltare economică a zonei, iar ministrul Culturii spune că localitatea nu are nicio şansă să fie înscrisă acum în patrimoniul Organizaţiei. Solicitarea „e marca” Alburnus Maior, principalul ONG care se opune începerii exploatării de la Roşia Montană.

Primarii din Apuseni către UNESCO: Mineritul trebuie să continue în Apuseni!

Primarii a 45 de localități din Munții Apuseni, din judeţele Alba şi Hunedoara, cer repornirea mineritului la Roşia Montană și se opun includerii localităţii pe lista tentativă UNESCO. Această inițiativă ar bloca șansele de dezvoltare economică a zonei și ar alunga investițiile necesare pentru a salva patrimoniul cultural al regiunii.