monitorulcj.ro Menu

OPINIE În România, prea multe femei nu (mai) știu ce înseamnă 8 martie

În toată țara, în 8 martie, femeile primesc semne de prețuire din partea celor dragi. Indiferent că sunt mame, iubite, surori, prietene, bunici, primesc o mică atenție din partea bărbaților din viața lor. Însă, din păcate, nu pentru toate româncele Ziua Femeii este un moment în care sunt prețuite.

OPINIE: Alegeri europene (la noi acasă)

Cine s-ar fi gândit că și noi, românii, vom ajunge să fim interesați de alegerile parlamentare din Italia și nu dintr-un singur motiv, ci chiar din (cel puțin) două!? Sigur nu ne-am gândit la asta în urmă cu 10-11 ani atunci când țara noastră era acceptată în Uniunea Europeană și altul era trendul în România, în Italia și în Europa. Nu ne-am gândit la asta nici mai târziu când „venitu’ și plecatu’” din/în Italia erau lucruri normale, curente. Și politica era alta, Italia avea nevoie de forță de muncă românească (mai ieftină), românii aveau nevoie de locuri de muncă și de bani (mai mulți), iar „ecosistemul” a funcționat.

OPINIE: Ştirea şi neştirea. Cum să „ochești”o știre falsă?

Legătura dintre informaţie (ştire) şi opinie a fost dintotdeauna foarte instabilă şi fluidă. Întotdeauna au existat şarlatani, falsificatori şi mincinoşi, mai ales în politică şi în ştiinţă, intresaţi să cîştige bani, putere sau pur şi simplu atenţie.

OPINIE: Tricolorul e în stradă

După treisprezece zile de protest și consacrarea unei opoziții participative (în stradă), după „căderea în cap” a liderului Liviu Dragnea, după intrarea pe topogan a PSD (atât intern, cât și extern), se pot trage câteva concluzii.

OPINIE România, la răspântia Dragnea

Pentru toți românii, pro Dragnea sau anti-ordonanță, privitori la televizor sau demonstranți în stradă: țara noastră se află într-un mare pericol și o mare încercare!

OPINIE: Idei bune, idei proaste

Cel mai important eveniment politic al începutului de an (instalarea la Casa Albă a noului președinte Donald Trump), după un scrutin încheiat cu un rezultat considerat ca o mare surpriză, are valoarea de simbol și rezonează pentru întreaga planetă.