monitorulcj.ro Menu

Animalele sălbatice fac ravagii în satele din Cluj

Locuitorii satului Muntele Cacovei, din comuna clujeană Băişoara, aflată în zona de munte a judeţului, cer autorităţilor ajutorul după ce au fost semnalate atacuri ale unor urşi şi lupi asupra oilor, vacilor şi caprelor din zonă, fiind distruşi şi câţiva stupi de albine.

Candidați „pe viață” la primăriile din județul Cluj

În urmă cu câteva zile liberalii au definitivat lista candidaților la primăriile din județul Cluj. Pe lista PNL figurează primarii longevivi ai Clujului, dar și șase femei. De asemenea, în perioada următoare, liberalii vor discuta listele de consilieri locali, unde se va aloca aproximativ o treime din locuri unor nume noi.

Le-a ajuns cuţitul la os. Mai multe comune, invadate de şobolani. Primarii revoltaţi au trecut la ameninţări. “Suntem femeia lor de serviciu? Aruncăm gunoaiele în faţa CJ Cluj”

Zeci de primari au pus la zid conducerea Consiliului Judeţean Cluj şi au trecut la ameninţări după ce, spun ei, instituţia s-a dovedit incapabilă să găsească o soluţie la problema depozitării gunoaielor. Primarii spun că unele comune au fost invadate de şobolani şi că din cauza costurilor mult prea mari pentru transportarea deşeurilor în alte judeţe primăriile riscă să intre în faliment. La unison, toţi primarii i-au cerut prefectului Gheorghe Vuşcan declararea stării de urgenţă.

Nereguli grave în (ne)construirea pârtiei de schi de la Băişoara

Corpul de control al primului-ministru a sesizat organele de urmărire penală în legătură cu comiterea de posibile fapte penale în urma controalelor efectuate la autorităţile locale care au beneficiat de fonduri de la bugetul de stat pentru implementarea programului „Schi în România”. Printre ele se află şi Consiliul Judeţean Cluj şi Primăria Băişoara.

Pregătiri de iarnă la Cluj: „Ne rugăm la Dumnezeu să nu ningă mult”

După ce meteorologii au anunţat că se apropie o iarnă grea şi au emis o avertizare de cod galben de răcire accentuată, ninsori şi intensificări ale vântului, primarii clujeni din satele de la munte nu au luat nicio măsură specială pentru ca ninsoarea să nu îi ia, din nou, prin surprindere.