monitorulcj.ro Menu

Schimbare majoră pentru firme din 2018: Firmele cu cifră de afaceri sub un milion de euro vor plăti impozit de 1% din cifra de afaceri în loc de 16% din profit

Ministrul Finanţelor, Ionut Mişa, a anunţat joi o schimbare majoră pentru cele 450.000 de firme care au cifra de afaceri sub un milion de euro. Mişa a anunţat în şedinţa de Guvern că aceste firme vor plăti de anul viitor impozit de 1% din cifra de afaceri în loc de actualul impozit de 16% din profit.

Finanțele Publice Cluj anunță modificări la declaraţia anuală privind impozitul pe profit

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Cluj-Napoca informează contribuabilii despre principale modificări şi completări introduse prin O.P.A.N.A.F. nr. 4024/2014 pentru modificarea şi completarea O.P.A.N.A.F nr. 1.950/2012 privind aprobarea modelului şi conţinutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor şi taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau reţinere la sursă, aplicabile începând cu anul 2015:

Scutire impozit profit reinvestit – veritabilă scutire sau amânare?

Prin OUG 19/2014 publicată în Monitorul Oficial Partea I nr. 308 în data de 25 aprilie 2014, s-a introdus în Codul Fiscal o facilitate fiscală, şi anume scutirea de impozit pe profit a profitului reinvestit în producţia şi/sau achiziţia de echipamente tehnologice.