monitorulcj.ro Menu

Educația sexuală, o necesitate respinsă de autorități

Legea „Inocenței Copilăriei” a intrat iar în atenția reprezentanților la nivel național în urmă cu câteva zile când Camera Deputaților a decis să pună în dezbatere proiectul. Acesta a fost un semnal de alarmă pentru Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) care și-au manifestat îngrijorarea pentru această inițiativă legislativă care solicită pedeapsa cu închisoarea pentru directorii de școală care autorizează predarea educației sexuale fără acordul scris al părinților.

De ce în România sexul este încă un subiect tabu?

În România anului 2016, sexul este în continuare un tabu, oamenii nu vorbesc, părinții nu discută cu copiii, iar introducerea educației sexuale în școli este un subiect de scandal.

O tânără din Cluj despre abstinența sexuală până la căsătorie: „Este momentul ca elevii să fie informați corespunzător, nu prin promovarea abstinenței sexuale într-un spirit fundamentalist religios”

Iulia Miron, o studentă la Drept din Cluj, preşedinte al elevilor din România în perioada 2013-2014, cere public, printr-o scrisoare, demiterea consilierului Romeo Moşoiu din Ministerul Educaţiei şi introducerea de cursuri de educaţie sexuală în şcoli.