monitorulcj.ro Menu

Tânăra de 18 ani care duce mai departe valorile tradiţionale: “Pentru mine e o mândrie să duc tradiția populară mai departe” - VIDEO

Maria Bărăian este o tânără talentată, elevă la Seminarul Teologic Ortodox Cluj-Napoca, care de mică a iubit folclorul şi tradiţiile populare și spune, despre sine, că are muzica în suflet, îi curge prin vene și nu ar putea exista fără ea. Muzica este bucurie atât pentru ea, care o cântă, cât și pentru cei care o ascultă.

Femeia din spatele handbalistei. Sportiva Cristina Laslo în afara terenului

Peste tot în presă scrie despre rezultatele uimitoare pe care le-a avut Cristina Laslo la Campionatul Mondial din Macedonia, iar lumea handbalului are mari pretenții de la ea. Însă cine este această tânără în afara terenului? Ce îi place ei să facă atunci când lasă mingea din mână?

Tezaurele umane vii ale României

Aurul și banii se păstrează în seifuri, în schimb cultura tradițională românească are drept pavăză "tezaurele umane vii". Până în prezent, din 2008, de când autoritățile acordă acest titlu, recunoscut de UNESCO, 43 de români au fost astfel gratulați. Meșteri de înaltă valoare. Apărători ai autenticității. Și modele de viață pentru cei tineri, cărora le transmit moștenirea lumii rurale.

Străinii „bat pasul” la Frata

În fiecare an, grupuri de turişti străini vin la Frata, în judeţul Cluj, pentru a învăţa dansuri populare româneşti.