monitorulcj.ro Menu

Cercetători UBB premiați la prima ediţie a Premiilor Ad Astra pentru excelenţă în cercetare

Trei cercetători din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai au fost premiați la prima ediţie a Premiilor Ad Astra (PAA) pentru excelenţă în cercetare. Asociaţia Ad Astra reuneşte cercetători români de pretutindeni şi promovează excelenţa în ceretare, iar premiile acordate de această asociație evidenţiază rezultatele ştiinţifice remarcabile obţinute de candidaţi în ultimii 5 ani.

Turda celebrează 43 de ani de cercetări arheologice

În castrul Legiunii a V-a Macedonica de la Turda de pe „Dealul Cetăţii” au demarat cercetările arheologice sistematice, coordonate de Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca şi organizate în colaborare cu Muzeul de Istorie Turda.

Cercetătorii de la UBB Cluj au descoperit o nouă specie de dinozauri, nesemnalată până acum în România

Cercetătorii de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca au descoperit, în judeţul Alba, o nouă specie de dinozauri, pterozauri cu creastă, care nu a fost semnalată până acum în România. Informaţia a fost făcută publică, vineri, de profesorul universitar doctor Vlad Codrea, în cadrul conferinţei internaţionale de comunicări ştiinţifice 2Preocupări recente în cercetarea, conservarea şi valorificarea patrimoniului cultural", organizate la Târgu Mureş de Muzeul Judeţean Mureş, potrivit Agerpres.ro.