monitorulcj.ro Menu

Tarife de 3 ori mai mari la gunoi. De 8 ani, se așteaptă finalizarea Centrului de Deșeuri

Din cauză că faimoasa investiție a Consiliului Județean, Centrul de Deșeuri, nu este gata de aproape un deceniu, clujenii sunt cei care plătesc pentru incompetența autorităților. RADP Cluj a cerut și a obținut tarife de trei ori mai mari pentru stocarea gunoaiele la așa zisele rampe temporare (unde de 4 ani se depozitează deșeuri), rampe care tind să devină permanente.

Credeaţi că e gata? Centrul de Deşeuri înghite mii de euro la 8 ani de la debutul proiectului. Investiţia trebuia inaugurată în 2012

Centrul de Deşeuri, faimoasa investiţie a Consiliului Judeţean Cluj, nu este gata, nici la 8 ani de la debutul proiectului. Acum, forul judeţean mai plăteşte peste 56.000 de euro din banii clujenilor pe “servicii” de consultanţă. În 2017, Alin Tişe anunţa că lucrările au intrat “în linie dreaptă”, finalizarea acestora urmând a avea loc în 2018. Suntem în 2019 şi nici vorbă să ne apropiem de inaugurarea obiectivului.

Alin Tişe susţine că lucrările la Centrul de Deşeuri se apropie de final. DUPĂ 6 ANI DE ÎNTÂRZIERE şi la o VALOARE DE PATRU ORI MAI MARE

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a anunţat că lucrările la Centrul de Deşeuri au intrat “în linie dreaptă”, finalizarea acestora urmând a avea loc în a doua jumătate a anului 2018. Asta înseamnă că Tişe îi dă cu flit Ministrului Mediului, Graţiela Gavrilescu, care a dat termen Consiliului Judeţean să finalizeze Centrul de Deşeuri în 6 luni.

Proiectele derulate de CJ Cluj au însumat PREJUDICII DE PESTE 33 DE MILIOANE DE EURO!!!, aproape un sfert din bugetul județului, dar NIMENI NU ESTE TRAS LA RĂSPUNDERE!

Monitorul de Cluj a centralizat prejudiciile înregistrate de-a lungul vremii la cele mai importante investiții derulate de Consiliul Județean. Nici regiile și societățile aflate în subordinea forului județean nu au fost uitate, aducându-și și ele contribuția la prejudicierea bugetului Clujului.

Comisia Europeană a declanşat PROCEDURA DE INFRINGEMENT împotriva României în domeniul deșeurilor. Sancţiuni de 140.000 de euro/zi. CJ Cluj MINTE de 6 ani că închide groapa de la Pata Rât

Comisia Europeană a demarat miercuri proceduri de infringement împotriva a 14 state membre, printre care se numără și România, pentru nerespectarea obligațiilor privind raportarea implementării mai multor norme UE în domeniul deșeurilor, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

În 2017, banii clujenilor vor merge pe proiecte falimentare: Centrul de Deşeuri şi Tetarom IV. Tişe a tăiat Aeroportul Cluj de pe lista de finanţare. Sume record pentru biserici şi asfalt

După modelul Boc, nici Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj nu vine cu proiecte noi în acest an pentru judeţ, banii clujenilor mergând, an de an, pe aceleaşi proiecte falimentare: Centrul de Deşeuri şi Tetarom IV. Deşi judeţul beneficiază de un buget record de peste 1 miliard de lei, pe lista de investiţii din acest an se regăsesc aceleaşi şi aceleaşi proiecte.