Arabica, unul dintre cele mai apreciate soiuri de cafea la nivel mondial, are o vechime de sute de mii de ani, chiar mai veche decât specia noastră, Homo Sapiens.
O nouă cercetare în domeniul afecțiunilor oncologice aduce vești bune în privința rezultatelor consumului zilnic de cafea și reducerea riscului de cancer.
La capitolul sănătate, nu toți îndulcitorii sunt creați egal. Iată șase îndulcitori artificiali pe care să îi eviți, mai ales dacă îi vezi menționați pe etichetă!
Schimbările climatice vor reduce suprafeţele de teren disponibile pentru producţia de cafea cu 54% până în anul 2100, chiar şi în cazul în care creşterea temperaturilor globale va fi limitată la obiectivele convenite la nivel internaţional.
Criza costului vieţii i-a împins pe iubitorii de cafea spre soiurile mai ieftine însă lipsa de boabe de cafea de tip robusta face din ce în ce mai dificilă găsirea unei ceşti de cafea ieftină.