monitorulcj.ro Menu

OFICIAL. S-a confirmat dublul standard al alimentelor pe pieţele din UE: Ambalaj identic, compoziţie diferită

Cu toate că numele produsului este acelaşi, designul ambalajului este acelaşi, o serie de cercetări făcute în diferite state membre au demonstrat că mai multe produse de pe piaţa unică a Uniunii Europene aveau compoziţii total diferite din punctul de vedere al reţetei, al ingredientului de bază folosit sau a cantităţii acestui ingredient inclusă în produsul respectiv, în funcţie de ţara pentru care sunt destinate, se arată într-un raport al Parlamentului European.

DUBLUL STANDARD al calității alimentelor. „România este GROAPA DE GUNOI a Europei”. Ce fac politicienii clujeni

În contextul scandalului european privind dublul standard de calitate la alimente, o analiză comparativă făcută de o asociaţie pentru protecţia consumatorilor arăta că produsele care ajung la români sunt mai slabe din punct de vedere nutriţional şi conţin mai multe grăsimi decât cele care ajung în vestul Europei, deşi preţul este la fel sau mai mare.

Proiect de lege: Se propune etichetarea alimentelor în funcție de riscul cardiovascular

Liberalii cer marcarea produselor alimentare cu etichete care să informeze consumatorii cu privire la riscul cardiovasculat asociat consumului alimentului pe care îl cumpăra, precum şi acordarea de tichet de masă BIO, potrivit unui proiect de lege depus la Senat. Printre inițiatorii proiectului se numără și deputatul clujean Adrian Oros.