monitorulcj.ro Menu

Sexul, o soluţie temporară pentru problemele în relaţie. Care sunt principalele neînţelegeri

În secolul vitezei, în care tehnologia avansează de la o zi la alta, iar site-urile de socializare fac interacţiunea mult mai uşoară, să găseşti un partener este simplu. Să menţii însă o relaţie de durată pare din ce în ce mai greu. Specialiştii spun că orgoliul şi modul în care comunică partenerii sunt principalele cauze ale neînţelegerilor, iar sexul este doar o soluţie temporară.

Cu elevii la psiholog. Prea multe probleme pentru copii?

Elevii clujeni ar putea fi obligaţi lunar să meargă la un control psihologic de rutină. Măsura, însă, nu este văzută cu ochi buni nici de psihologi, nici de studenţi ori de reprezentanţii societăţii civile.

Marea mahmureală de sărbători

Cât de reală este promisiunea pe care ne-o facem după o beţie cruntă: “nu mai beau în viaţa mea”? De câte ori aţi auzit această replică? De câte ori s-a ținut de cuvânt cel care a zis-o?

De ce sunt unii angajaţi ineficienţi?

Aproape jumătate din muncitorii europeni cred că stresul este ceva foarte des întâlnit la locul de muncă şi că jumătate din totalul zilelor de muncă sunt pierdute. Un psiholog clujean a observat un nou trend: managerii de top fug din multinaţionale la firme mai mici numai să scape de mediul stresant în care lucrează.

Cum ar fi să trăim fără sentimente?

Te-ai gândit vreodată cum ar fi viața ta dacă nu ai avea sentimente? Dacă o zi în care totul merge prost, moartea cuiva apropiat sau alte necazuri ți-ar fi indiferente? Dar dacă nu ai ști ce înseamnă să simți iubire, fericire, entuziasm? Există foarte multe persoane care nu sunt capabile să își exprime sentimentele, însă de la închiderea în sine până la incapacitatea de a recunoaște sentimentele este cale lungă.

Luptă inegală între generaţii. „Mută-te la ţară!” – mesajul dur şi extremist folosit tot mai des de tinerii din Cluj împotriva celor care nu le împărtăşesc gusturile. Explicaţiile sociologilor şi psihologilor

Concertele şi evenimentele din ultima perioadă care au pus Clujul pe harta lumii au scos la iveală stiluri de viaţă diametral opuse între locuitorii oraşului: cei care se bucură de zgomot, de nopţi nedormite, de concerte şi party-uri până în zori şi cei care nu suportă zgomotul şi aglomeraţia de niciun fel şi preferă să aibă zile şi nopţi liniştite.