monitorulcj.ro Menu

Cum îţi fură energizantele energia?

Energizantele, o băutură tot mai des întâlnită pe rafturile supermarketurilor, sunt consumate de milioane de români pentru a le spori energia şi puterea de concentrare. Puţini ştiu însă că energizantele au efecte devastatoare asupra inimii şi a dinţilor. Deşi oamenii au senzaţia că prind puteri dacă beau energizante, realitatea este cu totul alta.

Prof. dr. Dumitru Zdrenghea, clujeanul care a vindecat zeci de mii de inimi

Născut și crescut într-o familie de filologi – tata, profesor de istorie a literaturii, mama, profesoară de slavă veche -, renumitul cardiolog Dumitru Zdrenghea a dorit în adolescență să studieze fizica nucleară sau matematica, dar a ajuns în final să dea admitere la Medicină.

Premieră în Cluj: promenada inimilor şi Manualul Inimii

În ajunul Zilei Mondiale a Inimii, pe 28 septembrie, Cluj-Napoca va inaugura promenada inimilor şi va găzdui lansarea oficială a Manualului Inimii, o carte pentru prevenţia bolilor cardiovasculare.

Mai mulți medici clujeni lansează "Manualul inimii"

Un colectiv condus de medicul clujean Dumitru Zdrenghea, şeful secţiei de Cardiologie a Spitalului Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca, va lansa un volum dedicat problemelor medicale cardiovasculare, intitulat "Manualul inimii".