Ştiri din Transilvania

Alimentele care îți strică somnul. Provoacă insomnii și probleme serioase de sănătate

Alimentele care îți strică somnul. Multe persoane se confruntă cu lipsa somnului, care pe termen lung dăunează grav sănătății. Află care sunt alimentele pe care trebuie să le eviți pentru că provoacă insomnii și alte probleme de sănătate.

 

Alimentele care îți strică somnul, provoacă insomnii și probleme serioase de sănătate. Specialiștii susțin că există anumite alimente pe care trebuie să le evităm la cină pentru a avea un somn liniștit.


 

Să mergi la culcare pe stomacul gol poate crește nivelul cortizonului din organism. Creșterea acestui hormon cauzează stare de anxietate și producerea insomniei. Pe de altă parte, o masa copioasă înainte de somn va crea o stare de disconfort, care ulterior duce la insomnie. Din acest motiv trebuie să fii cât mai atent la ce mânănci înainte de a te pune la somn.


Specialistul în nutriție Julie Stefanski a declarat pentru MindBodyGreen ca e absolut în regulă să mănânci înainte de culcare, atâta vreme cât nu este vorba despre cantități enorme de mâncare. Mai jos veți citi despre alimentele care îți strică somnul pe care să le evitați înainte de a merge la culcare, pentru că provoacă insomnii și alte probleme serioase de sănătate.

Alimentele care îți strică somnul. Provoacă insomnii

Primul de pe lista „alimentele care îți strică somnul și provoacă insomnii” este Ciocolata neagră, care este un aliment bogat în polifenol. Pe lângă polifenol, ciocolata neagră conține și teobromina, un compus care stimulează bătăile inimii. Chiar dacă este considerată un aliment sănătos, este o sursă de cofeină.


Alimentele care îți strică somnul și provoacă insomnii. În categoria băuturilor bogate în cofeină care trebuie evitate înainte de culcare se numără cafeaua, ceaiul negru și ceaiul verde. Acestea, cu siguranță, o să îți strice somnul.

Un  alt aliment care îți strică somnul și poate provoca insomnii este alcoolul. Mulți consideră că un pahar de vin înainte de culcare ajută la relaxare. Ei bine, potrivit specialiștilor, acest lucru este un mit. Chiar dacă băuturile alcoolice au un rol sedativ, acestea au un impact negativ supra somnului. Este recomandat consumul unei cantități mici de alcool cu cel puțin patru ore înainte de culcare fiindcă acest aliment poate să îți strice calitatea somnului și să provoace insomnii, pe lângă alte probleme de sănătate.


CITEȘTE ȘI:

Uleiul care devine TOXIC la temperaturi ridicate. Poate cauza cancer. Cu ce îl putem înlocui?


 

Alimentul care te scapă de răceală. Are efect antiviral și întărește sistemul imunitar

 

Alimentele care îți strică somnul. Provoacă probleme serioase de sănătate

Alimentele care îți strică somnul și provoacă probleme serioase de sănătate sunt alimentele/mâncărurile preferate de mulți dintre noi, dar despre care știm că nu sunt prea bune pentru organismul nostru. Deși efectele negative ale astor alimente se știu în general, ele pot deveni și mai serioase dacă aceste alimente care îți strică somnul sunt consumate înainte de a merge la culcare. 

Printre alimentele care îți strică somnul și provoacă probleme serioase de sănătate se nmără alimentele picante. În general alimentele picante un sunt recomandate persoanelor care suferă de reflux gastroesofagian, deoarece acestea produc arsuri gastrice. Persoanelor care doresc totuși să consume alimente picante le este recomandat să fie mâncate până la prânz sau până în ora 18. Altfel, aceste alimente picante le vor strica somnul și le vor provoca probleme serioase de sănătate.

Un alt aliment din categoria „alimentele care îți strică somnul și provoacă probleme serioase de sănătate” este  carnea roșie.  Carnea roșie este inamicul somnului liniștit. De exemplu, friptura de vită conține o cantitate mare de proteine, dar se digeră foarte greu și poate provoca arsuri.

Mancarea fast-food este, de asemenea, și ea unul dintrel alimentele care îți strică somnul și provoacă probleme serioase de sănătate. Alimentele de tip fast-food nu sunt sănătoase în general. Acestea conțin foarte multe calorii, sunt bogate în grăsimi saturate, iar organismului îi va fi mai greu să le digere. Pe lista neagră a alimentelor care sunt INTERZISE înainte de culcare intră burgerii, cartofii prăjiți, pizza și mâncarea chinezească. Acestea sunt alimentele care îți strică somnul, provoacă insomnii și probleme grave de sănătate, pe care medicii recomandă să le eviți. 

CITEȘTE ȘI:

Cel mai NOCIV aliment, ce poate cauza infarctul. Românii îl consumau des, deși conține substanțe interzise

 

Planta care te vindecă de răceală și gripă. Te scapă de tuse și, combinată cu mierea, e ca un analgezic

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter