Ştiri din Transilvania

Aceste alimente pot fi consumate și după ce expiră. Unele dintre ele chiar și după 2 ani

Când vine vorba de alimente și data lor de expirare, nimeni nu vrea să risipeasă mâncarea, dar nimeni nu vrea să riște să se îmbolnăvească.

 

 


Potrivit unica.ro, medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat recent, care este adevărul legat de datele de expirare inscripționatre pe produsele alimentare din magazine.

Anumite produse pot fi consumate cu încredere, fără a exista riscul de a ne face rău, chiar dacă au depășit termenul de valabilitate. Nutriționistul recomandă folosirea simțurilor – gust, miros – pentru a ne da seama dacă un produs este sau nu bun pentru consum.
 


Aceste alimente pot fi consumate și după ce a trecut termenul de valabilitate

1.Iaurtul

Atâta timp cât nu a fost desfăcut ambalajul, iaurtul poate fi consumat şi la trei săptămâni de la data expirării. Dacă însă, atunci când deschideţi recipientul simţiţi un miros neplăcut, e mai bine să nu riscaţi.


2.Ciocolata

Ciocolata poate să fie consumată și la un an de la data expirării. Pe suprafața ei se formează o peliculă albă din cauza zahărului din compoziţie care începe să se cristalizeze. Dacă gustul nu este unul înțepător, atunci se poate consuma.


3.Conservele

Conservele alimentare pot ține de obicei mult timp dacă sunt depozitate la temperaturi sub 23 grade Celsius. Cu toate acestea, se recomandă să fie consumate între doi și cinci ani de la data expirării. Dacă conserva este ruginită sau este bombată, atunci este posibil ca și conținutul să fie alterat.


4.Laptele

Laptele poate fi consumat în condiții de siguranță timp de câteva zile după ce a expirat, mai ales dacă cutia un a fost deschisă. Însă, dacă a fost deschisă și au trecut câteva zile de la data expirării, trebuie doar să gustați sau să mirosiți pentru a vedea dacă este încă bun sau nu.

„Obișnuiți-vă să mirosiți și să gustați un produs- dacă nu a fost păstrat în condiții optime, poate fi stricat chiar dacă nu e expirat. Și atunci nu mai putem da vina pe industria alimentară”, a transmis expertul în nutriție.

 

CITEȘTE ȘI

Băutura care te ajută să slăbești rapid. Topește grăsimea de pe burtă și face minuni pentru organism

Ultimele Stiri
abonare newsletter