Ştiri din Transilvania

Alimente TOXICE pentru animalele de companie. Pot duce inclusiv la DECES

Un animal de companie este o responsabilitate mare pentru oameni. Stăpânii trebuie să țină cont de faptul că există mai multe alimente toxice pentru necuvântătoare, care le pot pune viața în pericol.

 

 


Multe persoane care au animale de companie omit faptul că stomacul lor este diferit față de cel al omului, unele alimente fiind greu de digerat de către necuvântătoare. Mai mult decât atât, există alimente care le pot fi fatale animalelor.

 


Alimente toxice pentru câini și pisici

Deși mulți stăpâni de pisici obișnuiesc să le hrănească pe acestea cu lapte de vacă, contrar așteptărilor, micile feline pot fi intolerante la lactoză, exact ca și oamenii. Cicolata, avoado ori lămâia pot fi de asemenea periculoase pentru animalele de companie.

Iată câteva dintre cele mai toxice alimente pentru animalele de companie:


Ciocolata, toxică pentru câini

Aceasta conţine teobromină, un stimulent natural care se găseşte în boabele de cacao. Consumul de ciocolată poate cauza boli de inimă, convulsii, văsături şi chiar moartea în cazul câinilor. Ciocolata neagră este mult mai periculoasă decât cea cu lapte.

Lactatele


Câinii şi pisicile adulţi pot avea intoleranţă la lactoză, iar consumul de produse lactate poate conduce la apariţia diareei şi problemelor digestive.

Cofeina poate duce la moartea animalelor

Această substanță este nocivă pentru mai multe animale, de la păsări la câini și pisici. Boabele de cafea conțin compuși metilxantini care pot fi fatali în cantitate mare.


Ouăle crude sunt periculoase pentru pisici

Orice aliment care este în stare crudă este toxic pentru animalele de casă, mai ales dacă sunt infestate cu salmonella. Dintre alimentele crude, ouăle sunt extrem de toxice pentru pisici deoarece scad puterea de absorbție a vitaminei B care duce la probleme ale pielii și căderea părului, iar în cele din urmă la decesul animalului de companie.

Oasele de pui le pot fi fatale animalelor de companie

Oasele de pui și de curcan sunt cele mai periculoase, chiar dacă sunt mai fragile și moi. Fragmentele de oase pot determina perforații la nivelul gurii, intestinului subțire, colonului, esofagului, producând răni interne care de cele mai multe ori se soldează cu decesul animalului.

Lămâia, responsabilă de probleme digestive

Conţine o substanţă numită psoralen care, combinată cu aciditatea deja existentă în stomacul animelelor, poate cauza probleme digestive, asociate cu vărsături şi diaree.

Strugurii și stafidele duc la blocaj renal

Nici în cazul acestora nu este cunoscută substanţa toxică, însă consumul de struguri sau stafide cauzează, mai ales în cazul câinilor blocaj renal.

Avocado cauzează probleme cardiace la unele animale

Este un fruct care cauzează probleme la păsări, cai şi iepuri. Consumul de avocado conduce la apariţia problemelor cardiace grave şi cauzează moartea în rândul acestor animale.

Nucile de Macadamia, toxice pentru câini

Acestea sunt toxice mai ales pentru câini. Nu se ştie cu exactitate care este substanţa ce face din acestea un aliment atât de periculos, însă acestea cauzează vărsături şi hipotermie. Simptomele apar în aproximativ 12 ore de la ingerare.

CITEȘTE ȘI:

Fructul care îngrașă cel mai mult. Mulți oameni fac greșeala de a-l introduce în dietă

Ultimele Stiri
abonare newsletter