Ştiri din Transilvania

Cele mai toxice iaurturi din magazin. Consumate în cantități mari, în special de copii, cauzează probleme grave

Cele mai toxice iauturi din magazin, pe care le consideri sănătoase. Aceste produse pot cauza probleme grave de sănătate dacă sunt consumate în cantități mari, în special de către copii.

 

Cele mai toxice iaurturi din magazin, în România, sunt cele cu fructe și sunt bombe pentru organismul nostru, potrivit unui studiu APC. Dacă sunt consumate în mod excesiv, în cantități mari, pot cauza probleme grave de sănătate, în special la copii.


 

Specialiștii au analizat 61 de tipuri de iaurt, cele mai toxice fiind cele cu adaosuri. La final, când au tras linia, s-a putut observa că niciunul dintre iaurturile analizate nu respectau rețeta tradițională. Rețeta tradițională a iaurturilor cu adaosuri, pentru a nu ajunge toxice, conținea iaurt, miere de albine, bucăți din fructe și alte ingrediente naturale, dar realitatea e cu mult diferită. 


Cele mai toxice iaurturi din magazin. Zăhărul adăugat, „otravă” pentru copii

Cele mai toxice iaurturi din magazin. Specialiștii trag un semnal de alarmă în ceea ce privește iaurturile cu adaosuri care par a fi naturale, deși nu sunt. Zahărul adăugat în cele mai toxice iaurturi din magazine are efecte colosale asupra sănătății noastre, dar în special a copiilor. 

„Prin intermediul acestui studiu tragem un semnal de alarmă asupra pericolelor pe care zahărul adăugat în alimentele destinate copiilor îl are asupra sănătății acestora. Una dintre cele mai controversate teme de discuție din ultima vreme este obezitatea la copii. Dacă până acum doar americanii erau acuzați de obezitate, în prezent, problema a început să se manifeste și în rândul europenilor și, din păcate, afectează din ce în ce mai mulți copii. La sfârșitul anului 2015, în Europa s-au înregistrat aproximativ 2,3 milioane de persoane cu vârsta de peste 15 ani supraponderale”, a declarat conf. univ. dr. Costel Stanciu, presedintele APC, potrivit voxbiz.ro, despre cele mai toxice iaurturi din magazine. 


CITEȘTE ȘI:

Alimentul TOXIC, consumat zilnic de români. Poți avea probleme grave de sănătate din cauza lui


Cele mai toxice iaurturi. Produsele cu cele mai multe E-uri

Conform specialiştilor, iaurturile Muller Froop cu kiwi, Muller Mix cu frişcă şi preparat de mure şi zmeură, Zuzu cu piersici şi caise au câte cinci E-uri, fiind cele mai toxice iaurturi din magazine, care pot cauza probleme grave de sănătate. În imediata vecinătate sunt Muller Froop cu zmeură, cireşe, piersici, dar şi cele Zuzu cu vişine şi căpşune, toate cu câte 4 E-uri.

Cele mai toxice iaurturi din magazine. Iaurturi toxice cu 3-Euri


Muller Froop cu preparat de căpşune, Activia de băut cu căpşune şi kiwi, Nutriday Delicios cu pulpă de caise, Danonino branzică de vaci, piure de caise şi căpşune, Danonine iaurt cu piure de căpşune, Covalact cu bucăţi de vişine şi cu bucăţi de căpşune, Yoplait Fruit Extrem cu bucăţi de fructe de pădure, bucăti de ananas şi bucăţi de căpşune, precum şi Yoplait Mango cu bucăţi de mango.

CITEȘTE ȘI:

5 alimente care au efectul ibuprofenului. Te scapă de dureri și ajută organismul să funcționeze mai bine

Cele mai toxice iaurturi din magazin. Produsele cu cele mai puține E-uri

Cele mai multe produse conţin 2 E-uri, adică un risc medium. În această categorie intra iaurturile Yoplait, Voyage Brazilia, Voyage Africa, Voyage Thailanda, fiecare cu aromele specifiice, dar şi Căpşuna Delicioas, Mar Verde Gustacios şi Visina Racoricioasă. Nu sunt recomandate nici iaurturle pentru copii de la Danonino, Disney, Milli de băut cu căpşune, Nutriday cu pulpă de căpşune sau Activia de băut cu mango, papaya sau piersici ori Casa Bună cu gust de caise.

Cele mai toxice iaurturi din magazine. Iaurturi cu un singur E

Muller Pezzi di Frutta cu mere şi kiwi, Muller Crema di Frutta cu fructe de pădure şi căpşune, Casa Bună cu gust de căpşune, Activita de băut cu fructe de pădure, rodie, zmeură şi cereale.  În această categorie mai intră Nutriday delicios cu pulpă de fructe de pădure şi cu pulpă de vişine, Danonino cu brânzică de vaci cu piure de banane şi zmeură, Cremosso cu piersici şi căpşune sau Milli de băut cu cereale, fruncte şi alune.

Cele mai sănătoase iaurturi de pe piaţă: Pe piaţă există 9 iaurturi care nu am deloc E-uri. În această listă apar Muller Pezzi di Frutta cu cireşe şi căpşune, Muller Crema di Frutta parţial degresat cu banane şi piersici, Zuzu de băut cu zmeură, Cremosso cu vişine, mure şi zmeură, dar şi Jogobella cu vişine şi căpşune.

CITEȘTE ȘI:

Cele mai PERICULOASE ceaiuri pentru organism. Consumate în exces provoacă probleme serioase de sănătate

 

abonare newsletter