Ştiri din Transilvania

Lucruri neștiute despre alimentele fermentate. Aduc beneficii pentru organism și previn bolile

Există numeroase lucruri despre alimentele fermentate pe care oamenii nu le cunosc, deși acestea aduc beneficii enorme pentru organismul nostru.

 

Consumul de alimente fermentate aduce beneficii în prevenirea bolilor cardiovasculare sau metabolice. Un exemplu de boală pe care o poate preveni consumul de alimente fermentate este diabetul. 


 

Totodată, alimentele fermentate au beneficii precum îmbunătățiri la nivelul sistemului imunitar sau cognitiv.


Alimentele fermentate, rezultatul unui proces natural. 

Alimentele fermentate (dar și băuturile) reprezintă rezultatul unui proces natural. Prin acest proces materiile prime din conținutul alimentelor fermentate, precum cereale, fructe, legume, carne, pește sau iaurturi, sunt transformate în substanțe sănătoase de bactorii sau drojdii.

În timpul unor procese de fermentare complexe, zaharurile și carbohidrații, descompuși în molecule mai simple, sunt transformați, ceea ce facilitează o absorbție mai ușoară a nutrienților și o îmbunătățire a digestiei. Spre exemplu, sucul se transformă în vin, cerealele se transformă în bere, iar carbohidrații în dioxid de carbon, care contribuie la dospirea pâinii, potrivit doctorulzilei.ro.


Beneficii ale alimentelor fermentate asupra digestiei

Alimentele fermentate sunt parțial digerate, motiv pentru care persoanele care nu tolerează laptele le pot consuma cu ușurință, lactoza fiind parțial descompusă. Există numeroase beneficii ale alimentelor fermentate asupra digestiei. 

Un alt exemplu sunt murăturile care sunt bogate în acizi organizi, care facilitează digestia și totodată ajută la absorbția nutrienților de care organismul nostru are nevoie.


Dacă sistemul digestiv funcționează optim atunci întâlnim beneficii asupra întregului sistem imunitar. Astfel, sistemul imunitar devine mai puternic împotriva afecțiunilor. 

Alimentele fermentate precum berea aduc și ele beneficii. În compoziția berii au fost identificați peste 35 de compuși fenolici - 80-90% în maț și 10-20% în hamei. Aceștia reduc efectele toxice.


Beneficiile berii se observa atunci când este consumată moderat - 660ml/zi pentru bărbați și 330 ml/zi pentru femei.

CITEȘTE ȘI:

Cel mai toxic pește. Îl consumăm ca pe o delicatesă deși ne otrăvește organismul

 

Cea mai sănătoasă băutură alcoolică. O consumăm fără a ști câte beneficii are pentru organism

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter