Ştiri din Transilvania

VIDEO. Momentul exploziei de la Combinatul Chimic Azomureș a fost filmat! Un bărbat, rănit

Momentul în care s-a produs explozia la stația de amoniac 3 de la Combinatul Chimic Azomureș a fost filmat.

O explozie urmată de incendiu s-a produs marţi noaptea la staţia de amoniac 3 din cadrul Combinatului Chimic Azomureş, un bărbat de aproximativ 50 de ani suferind o fractură la mânâ. În urma evenimentului a fost transmis un mesaj RO-ALERT de informare a populaţiei din zona limitrofă a operatorului.

Potrivit ISU Mureş, explozia s-a produs în jurul orei 01,00. Au intervenit pompierii mililitari de la ISU Mureş şi Serviciul Privat Pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul operatorului economic. Incendiul a fost localizat, fără pericol de extindere, şi se intervine pentru lichidare.

ISU Mureş precizează că nu există niciun pericol pentru populaţie sau personalul operatorului, fiind activată grupa operativă pentru gestionarea evenimentului.
 

Reprezentanţii Azomureş precizează, pe Facebook, că a fost identificată cauza evenimentului de către operatorii instalaţiei.

„Nu se înregistrează emisii de amoniac la nivelul platformei sau în afara ei. (...) Nu există pericol pentru comunitate”, arată sursa citată.

Potrivit reprezentanţilor combinatului, în timpul manevrelor de pornire a uneia dintre instalaţiile de producere a amoniacului de pe platforma Azomureş a avut loc un incendiu. O persoana a fost rănită, a primit îngrijiri medicale la faţa locului şi este în afara oricărui pericol.


„Situaţia este acum sub control, este monitorizată de autorităţi, instalaţia unde a avut loc incendiul fiind oprită complet”, mai arată sursa citată.

Explozia de la Azomureș, similară cu cea de la Petromidia

O explozie urmată de un incendiu s-a produs vineri la rafinăria Petromidia, deţinută de grupul KMGI, fostul Rompetrol Group. Incendiul a avut loc la instalaţia de hidrofinare petrol motorină. Un angajat al rafinăriei şi-a pierdut viaţa în acest incident, în timp ce alți doi au fost transferați de urgență la un spital din Germania.


Explozii repetate la Azomureș în ultimii ani

În 2011, la Azomureș s-a produs o altă explozie importantă într-o secție de amoniac în momentul în care erau pornite instalațiile. Nimeni nu a fost rănit în incidentul din urmă cu 10 ani, dar flăcările de 15 metri puteau fi observate de la mare distanță.

Pe 28 iunie 2020 s-a produs o altă explozie la Azomureș, dar și atunci norocul a făcut ca nimeni să nu fie rănite. Compania și-a cerut scuze printr-un comunicat pentru zgomotul neplăcut creat de explozie.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter