Ştiri din Transilvania

Animalele oferite de Paște, mai mult decât niște jucării. Sfaturile unei asociații de protecție a animalelor

Animalele sunt văzute de multe ori ca și cadouri veritabile, în special în preajma sărbătorilor. Vezi ce trebuie să știi înainte de a avea sau a oferi un animal de companie cuiva.

 

 


Să ai sau să primești un animal de companie reprezintă una dintre cele mai mari bucurii. Totuși, acest lucru vine la pachet și cu multe responsabilități, pe care trebuie să le iei serios în seamă înainte de a avea în mâinile tale soarta unei ființe.

Iată ce întrebări trebuie să îți pui înainte de a avea sau a dărui un animăluț de companie.


Avem sau are persoana căreia îi dăruiesc animalul spațiul necesar pentru acesta?

Animalele de talie mică sau foarte mică, precum un iepuraș, o pisică sau chiar un cățel petit sunt potrivite pentru un apartament, dar deja când este vorba de câini de talie mare, trebuie să fii atent chiar și dacă stai la casă, deoarece o curte mică nu acoperă nevoia fizică de libertate a acestora.


Există timpul necesar pe care trebuie să îl acorzi unui animal?

Aici nu mai este vorba numai de dimensiuni, ci de aproape orice tip de animal. Este nevoie ca acestea să fie hrănite, scoase la plimbare și, în majoritatea cazurilor, trebuie oferită atenție, chiar dacă mai multă sau mai puțină. Dacă nu dispui de mult timp, un peștișor sau un hamster ar fi cea mai bună opțiune.


Suntem destul de responsabili și maturi să luăm un câine?

Aceasta ar trebui să fie întrebarea de cea mai mare importanță. Câinele nu reprezintă o jucărie, nici  un sistem de antiefracție, ci o responsabilitate și trebuie tratat ca atare.


Este neapărat nevoie de un câine de rasă curată? Sau este îndeajuns și o „corcitură”?

Trebuie luat în considerare faptul că anumite rase de câini au boli specifice, lucru ce nu se prea întâlnește în cazul „corciturilor”, din simplul motiv că selecția naturală lucrează mai bine decât cea artificială. De asemenea, bucuria și recunoștiința unui câine adoptat se știe ca fiind, de cele mai multe ori, mult mai mare decât cea a unui câine de rasă.

Așadar, merită luată în considerare și opțiunea adoptării unui animăluț, în special câine sau pisică, unde situațiile în care aceștia sunt lăsați la voia întâmplării sunt din ce în ce mai des întâlnite, motiv fiind faptul că nu se ia în seamă sterilizarea sau castrarea animalelor la timp.

Sunt destule ONG-uri care se ocupă cu adopțiile responsabile. În acest mod, puteți salva și un suflet pierdut, care va da dovadă de un devotament ieșit din comun, de cele mai multe ori. Plus aveți încă un avantaj enorm: primiți un animăluț cu toate vaccinurile făcute, deparazitat și cu carnet de sănătate.

Pentru cei din zona Clujului, un astfel de centru de adopție este Sirius Animal Rescue, un ONG cu oameni deschiși : https://www.facebook.com/siriusanimalrescue/ . De asemenea, există și adăposturile Ray Animal Rescue, Arca lui Noe, dar și multe altele.

Ultimele Stiri
abonare newsletter