Ştiri din Transilvania

Restricții DURE pentru mai multe localități din Cluj. De când intră în vigoare?

Mai multe localități din județul Cluj urmează să aplice restricții dure pentru prevenirea cazurilor de infectare cu COVID-19. Unele localități au depășit deja rata de infectare de 9 la mia de locuitori, caz în care, circulația va fi restricționată zilnic în intervalul 22.00-5.00.

 

 


Mai multe localități din județul Cluj se pregătesc să aplice restricții dure pentru prevenirea creșterii numărului persoanelor infectate cu COVID-19. Rata de incidența a cazurilor a ajuns în unele localități la peste 9 la mia de locuitori, astfel urmând să fie aplicate restricții care prevăd interzicerea circulației după ora 20.00 în fiecare zi a săptămânii.

 


Astfel, în comunele Apahida (9.23), Mihai Viteazu(8.01) și Sic (8.79), unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile a depășit pragul de 7,5 la mia de locuitori, se dispun, începând cu data de 07.04.2021, până la 12 aprilie măsurile care prevăd interzicerea circulației în intervalul 20.00-5.00, închiderea tuturor magazinelor și teraselor la ora 18.00, dar și închiderea definitivă a sălilor de fitness, în fiecare zi a săptămânii.

Restricții și pentru localitățile cu rata de infectare peste 3 la mia de locuitori

În comunele Cășeiu (6.04), Ceanu Mare (3.47), Gilău (4.17), Ploscoș (3.16) și Țaga( 4.05), unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile a depășit pragul de 3/1000 de locuitori, în perioada 7-12 aprilie vor fi interzise următoarele activități:


-organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, cu participarea publicului este interzisă

-organizarea şi desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt interzise


-activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă;

-activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități;


-nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci

-activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.

De asemenea, în aceste localități va fi interzisă circulația persoanelor după ora 22.00 în timpul săptămânii, iar magazinele se vor închide la ora 21.00, conform restricțiilor aplicate în cazul localităților în care rata de infectare a cazurilor COVID-19 a depășit 4 la mia de locuitori. În timpul weekeknd-ului, circulația va fi restricționată în intervalul orar 20.00-5.00, magazinele fiind închise la ora 18.00. Cele din urmă restricții privind zilele de weekend nu vor fi aplicate localităților Ceanu Mare și Ploscoș, unde rata incidenței este în acest moment sub 4 la mia de locuitori.

CITEȘTE ȘI

Se relaxează RESTRICȚIILE în mai multe comune din Cluj! Circulația este permisă până la ora 22:00

abonare newsletter