Ştiri din Transilvania

Se relaxează RESTRICȚIILE în mai multe comune din Cluj! Circulația este permisă până la ora 22:00

Mai multe comune din Cluj scapă de niște restricții, precum închiderea magazinelor la ora 18:00. Oamenii vor putea circula până la ora 22:00.

 

 


În mai multe comune din Cluj se mai releazează restricțiile din cauza ratei de infectare cu COVID-19 care a scăzut sub 3 la mia de locuitori. Este vorba despre comunele: Beliș (2.24), Buza (2.53), Călățele (1.61), Sânmărtin(1.57) și Căianu (1.67).

 


Prin urmare, noile restricții nu se vor aplica în aceste comune. Magazinele vor rămâne deschise până la ora 21:00, iar circulația va fi permisă până la ora 22:00.

De asemenea, localurile se vor deschide în interior cu o capacitate de 30% din spațiu. Măsurile intră în vigoare de pe data de 7 aprilie și vor fi valabile până pe data de 12 aprilie.


Ce măsuri se aplică?

-organizarea şi desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului;
-organizarea şi desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt interzise
-activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spațiului şi în intervalul orar 6.00-22.00, cu respectarea obligațiilor stabilite ordin comun al ministrului sănătății și al ministrului economiei, antreprenoriatului și turismului;
-activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spațiului şi în intervalul orar 6.00-22.00, cu respectarea obligațiilor
-nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci
-activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spațiului; operatorii economici care desfășoară activități de jocuri de noroc au obligația să respecte orarul de lucru cu publicul și restricțiile stabilite.

CITEȘTE ȘI:

Se DESCHID restaurantele în trei comune din Cluj! Ce măsuri se vor aplica?

abonare newsletter