Ştiri din Transilvania

Începe proiectarea și construcția Spitalului Regional de Urgență în Florești. Când va fi gata?

Bogdan Pivariu, primarul comunei Florești, s-a întrunit în ședință de lucru, vineri, 22 ianuarie, cu delegația Băncii Europene de Investiții și cu cea a Ministerului Sănătății pe tema Spitalului Regional de Urgență.

 

 


La ședință au fost evaluate nevoile și prioritățile beneficiarilor investiiției, printre care și comuna Florești.

 


Urmează să înceapă faza de proiectare, iar ulterior, faza de construcție. Se estimează că Spitalul Regional de Urgență va fi funcțional în anul 2027.

„Faza de proiectare este programată să înceapă în cursul acestui an și va fi urmată de faza de construcție, respectiv faza de intrare în funcțiune a spitalului până cel târziu în anul 2027.


Apartenența la zona metropolitană Cluj reprezintă un factor benefic, ce va juca un rol important în dezvoltarea întregii comune Florești. Proiecte mărețe precum Spitalul Regional de Urgență vor schimba viziunea asupra Floreștiului, care va deveni, în sfârșit, o comună la standarde europene”, a scris primarul Floreștiului pe rețelele de socializare.

Spitalul Regional de Urgență Cluj va avea 7 niveluri și heliport

Spitalul va fi construit în zona Florești, strada Avram Iancu, la 10 km de centrul municipiului Cluj-Napoca. Terenul a fost primit de Ministerul Sănătății de la CJ Cluj, iar clădirea va avea 7 niveluri (subsol, parter și 5 etaje), plus heliport. De asemenea, în cadrul spitalului se vor desfăşura şi activităţi didactice, prin Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”.


Aflat în vizită la Cluj-Napoca, în septembrie 2020, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat că spitalul va avea o suprafaţă totală de 151.000 mp, cu o suprafață utilă de 70.000 mp, iar amprenta la sol va fi de 28.800 mp. Spitalul va avea 1.396 locuri de parcare, la sol și în subsol, va avea o stație de autobuz, iar în parcare vor fi amplasate 10 stații de încărcare pentru mașinile electrice.

Spitalul Regional de Urgență Cluj ar urma să deservească absolut toată patologia. Din cele 849 de paturi plănuite, 744 vor fi destinate pentru spitalizare acuţi, 105 paturi pentru situaţii şi structuri critice, iar 60 paturi merg în Unitatea de Primiri Urgențe. Vor fi 70 de cabinete pentru ambulatoriu, 15 cabinete şi 12 paturi spitalizare de zi pentru specialităţile chirurgicale.


CITEȘTE ȘI:

Tur VIDEO al Centrului de vaccinare împotriva COVID-19 din Florești

 

Primăria Florești vrea să acorde sprijin de 10 milioane de euro pentru 50 de start-up-uri

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter