Ştiri din Transilvania

România, în topul New York Times al destinațiilor de vacanță în vreme de pandemie. „Un mod de viaţă dispărut”

România este recomandată de New York Times ca destinație ideală de vacanță în vreme de pandemie, în special

 

 


Regiunile Maramureş şi Bucovina au fost înscrise de New York Times pe lista cu destinaţii de vacanţă în vreme de pandemie, întocmită în urma analizei efectuate asupra a peste 2.000 de sugestii ale cititorilor.

 


Din aceste sugestii, ziarul New York Times a ales 52 de destinaţii, printre care şi România, recomandată de Ivan Stoler. Crescut într-o familie de basarabeni, el a povestit că nu auzise nimic despre frumuseţea peisajelor din ţară, scrie publicaţia americană. 

„Un mod de viaţă dispărut” – așa este descrisă România în paginile publicaţiei americane New York Times, care propune ţara noastră ca destinaţie de vacanţă pe timp de pandemie.


„Pe marginea drumului, românii vindeau nişte cazane de alamă pentru a face ţuică de prune”

„Drumurile noroioase, dealurile ondulate, fermele, fâneţele şi căruţele trase de cai arătau un mod de viaţă dispărut. Pe marginea drumului, românii vindeau nişte cazane de alamă pentru a face ţuică de prune”, a remarcat Ivan Stoler. 

El a mai povestit că, la ieşirea din Piatra Neamţ, a fost uimit de un gard de fier forjat pe care se afla Steaua lui David. De asemenea, a recomandat mănăstirile pictate din Bucovina. 


Pe lista New York Times au mai fost incluse  destinaţii precum Medina din Marrakesh, Camino de Santiago şi Cordoba, din Spania, Dakar (Senegal), biserica St James the Less din Anglia, muntele Nanda Devi din India sau traseul Laugavegur din Islanda.

CITEȘTE ȘI


Carpații României, în topul destinațiilor pentru 2020, propus de New York Times

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter