Actualitate

Carpații României, în topul destinațiilor pentru 2020, propus de New York Times

Carpații României se află într-un top mondial al destinațiilor pentru 2020, realizat de prestigioasa publicație americană.

Carpații României sau „Alpii Transilvaniei”, așa cum îi denumește New York Times se regăsesc într-un top mondial realizat de prestigiosul cotidian american. Topul include 52 destinații ce nu trebuie ratate, în 2020.
NY Times face referire la pădurile seculare ale României, adăpostite de Munții Carpați, dar aflate în real pericol din cauza tăierilor ilegale, la urșii, lupii și extraordinara floră și faună, cu care este binecuvântată România. Nu este uitat Transfăgărășanul, considerat o destinație în sine pentru pasionații de motoare, iar Munții Făgăraș și Parcul Național Domogled – Valea Cernei sunt menționați în mod special.

„Pentru a experimenta o bucată de sălbăticie reală fără a fi nevoie să mergeți până la capătul pământului, nu căutați mai departe de România. 65% din pădurile seculare ale Europei se află aici. Aceste păduri adăpostesc urși și lupi. O incredibilă floră și faună se găsește peste tot în țară și mai cu seamă în Munții Carpaților Meridionali, cunoscuți și sub denumirea de Alpii Transilvaniei. O vizită în Parcul Național Domogled – Valea Cernei sau în lanțurile muntoase Făgăraș situate mai departe, spre est, oferă mii de acri de natură cu adevărat neatinsă, alături de oportunități pentru drumeții, camping, înot sub cascade și multe altele”, se arată în articolul publicat de NY Times.

Ultimele Stiri
abonare newsletter