Ştiri din Transilvania

Pandemia desparte familii de Crăciun. Un tată, blocat la 2.000 km de fetița lui: „Mi-e dor de soție și de fiică”

Un șofer de tir român, tată a unei fetițe de 12 ani, e blocat în Dover, Marea Britanie. Pandemia îl ține departe de familie de Crăciun.

 

 


Printre mii de șoferi de tir care sunt nevoiți să își petreacă Crăciunul în camioanele sale se află și Doma Dumitru, un român de 41 de ani care spera să își petreacă prima zi de Crăciun alături de soție și fiica lor, în Oradea.

 


Sanșele sunt slabe ca acești șoferi să fii ajuns la casele lor, având în vedere că erau toți blocați fiindcă trebuiau să facă teste de depistare COVID-19, după ce Marea Britanie și Franța au încheiat un acord pentru a-i lăsa pe șoferi să treacă granița.

Dumitru este blocat în Dover încă de luni, 21 decembrie, iar aseară a fost a patra seară când a dormit în camionul său. Acasă este așteptat de soția sa Alina de 40 de ani și de fetița lui Daria Maria, care are 12 ani.


„În mod normal, de Crăciun aș fi fost cu întreaga mea familie, soția, fiica, mama, frații și surorile, nepoatele și nepoții, dar anul acesta îmi voi petrece Crăciunul blocat aici în Anglia”, a spus Dumitru pentru DailyMail.

Bărbatului îi e nespus de dor de familia sa și urăște tot ce i se întâmplă, dar recunoaște că acestea sunt riscurile jobului.


”Nu este bine, nu este bine deloc, dar acestea sunt pericolele jobului. Nu vreau să dorm aici în camionul meu pentru a patra noapte, dar nu pot face nimic. Mi-e dor de soție și de fiică, am vorbit cu ele la telefon, dar nu este același lucru”, a adăugat Dumitru.

În apropiere de Dover a fost amenajat un loc de testare, dar s-a format un mare blocaj după ce 10.000 de șoferi au parcat. Testarea merge mult mai lent decât s-ar fi așteptat autoritățile, iar mii de oameni din Ungaria, Slovenia și România își vor sărbători Crăciunul singuri, departe de familie, din cauza restricțiilor și a pandemiei.


Sursă foto: DailyMail.

CITEȘTE ȘI:

Cadouri pentru vârstnicii de la Centrul de îngrijire Cluj. Boc: „De obicei, vizita este una plină de emoție” FOTO

 

Cele mai frumoase urări și mesaje de Crăciun 2020

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter