Ştiri din Transilvania

S-au finalizat lucrările la cea mai modernă unitate UPU din România. Investiția se ridică la 32 milioane de lei. FOTO

S-au finalizat lucrările la noua unitate de Primire a Urgențelor de la Spitalul Județean din Oradea, cu două luni înainte de termenul stabilit.

 

 


Au fost finalizate lucrările de construcție a noii Unități de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Județean din Oradea, cu 2 luni înainte de termenul stabilit. Investiția se ridică la 32 miloane de lei.

Primul spital din România cu o sală de resuscitare

Această unitate este una dintre cele mai moderne din țară. Noul spital are 56 de paturi, iar pacienții cu afecţiuni grave vor beneficia de boxe individuale. Totodată, este primul spital din România care are o sală de decontaminare, precum şi o sală de resuscitare.


De asemenea, este dotată cu un izolator pentru pacienţi în stare critică, ce va putea fi folosit pentru bolnavii de Covid-19.

Această investiție se compune practic din două părți: extinderea UPU și crearea spațiilor necesare pentru noile laboratoare: primul laborator robotizat de analize medicale din România, stația centrală pentru sterilizarea necesară spitalelor municipalității și farmacia digitalizată.


Unitatea are și un amfiteatru pentru personalul medical

Pe lângă acestea, clădirea mai are și un amfiteatru destinat atât personalului medical, cât și studenților mediciniști. Proiectul Băncii Mondiale a debutat în 2007, iar Oradea a intrat în a doua etapă din 2014. În țară au fost cinci spitale județene desemnate pentru extindere UPU, din care au rămas două: Oradea și Brașovul.

„Dotarea pe care o avem aici la Oradea este la nivelul unei unități de primiri urgențe europene, pentru că avem imagistică proprie, iar unitatea are legături pneumatice cu viitorul laborator care va fi deasupra. Mă bucur ca am reușit să implementăm acest proiect la Oradea. După părerea mea, acest tip de unitate medicală este unică în România”, a scris pe pagina de Facebook Dr. Carp Gheorghe.


Sursă foto: Facebook Dr. Carp Gheorghe

CITEȘTE ȘI:


Vaccinul care va trebui să ne scape de COVID19 are efecte secundare SEVERE. Două zile de calvar pentru bărbatul care l-a testat

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter