Ştiri din Transilvania

Încă un oraș și-a anulat Târgul de Crăciun, din cauza COVID19. La Cluj, situația este incertă

După Sibiu, și organizatorii Târgului de Crăciun din Oradea anunță anularea acestuia, în contextul pandemiei de coronavirus.

Încă un oraș și-a anulat Târgul de Crăciun, din cauza COVID19. La Cluj, situația este incertă Încă un oraș și-a anulat Târgul de Crăciun, din cauza COVID19. La Cluj, situația este incertă

 

 


Târgul de Crăciun nu va mai avea loc în acest an în Oradea, a anunţat, vineri, Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune, din subordinea Primăriei.

 


„Ne apropiem de finalul anului şi este momentul în care, din păcate, trebuie să anunţăm faptul că ediţia 2020 a Târgului de Crăciun nu va mai avea loc. Din cauza pandemiei SARS-COV-2, marea majoritate a evenimentelor din calendarul APTOR, programate pentru perioada aprilie - noiembrie 2020, au fost anulate sau amânate pentru 2021, după caz”, se arată într-un comunicat transmis de APTOR (Visit Oradea).

„A fost o decizie dificilă”

Reprezentanţii asociaţiei adaugă că decizia a fost dificilă, dar inevitabilă.


„Anularea evenimentului a fost o decizie dificilă, însă necesară şi inevitabilă, considerând creşterea accelerată a numărului de noi cazuri de coronavirus din ultimele zile, prioritatea noastră nr. 1 rămânând în continuare siguranţa comunităţii”, precizează reprezentanţii APTOR.

„Atunci când contextul va permite din nou organizarea de evenimente, ne dorim să ne revedem sănătoşi şi în condiţii de deplină siguranţă, la evenimentele deja consacrate din Oradea, dar şi la altele noi, la fel de interesante şi ofertante”, încheie aceştia.


Târgul de Crăciun de la Cluj, sub semnul întrebării

Primarul Emil Boc a declarat că o decizie privind organizarea Târgului de Crăciun anul acesta la Cluj-Napoca va fi luată după data de 15 noiembrie, când Guvernul va prelungi starea de alertă.

Dacă autoritățile vor decide care acesta să fie organizat, Târgul de Crăciun va fi mult mai restrâns anul acest, a afirmat primarul, cel mai probabil fiind restricționat numărul persoanelor din incinta Pieței Unirii, dar și a căsuțelor cu comercianți.


„Decizia va fi luată după 15 noiembrie, când vor apărea reglementările pentru prelungirea stării de alertă. În acea hotărâre se va preciza în ce condiții se vor putea organiza, dacă se vor putea organiza ceva evenimente. Când va apărea această hotărâre o vom studia și în funcție de ce scrie acolo, vom putea lua deciziile aferente. Să nu vă așteptați la ceea ce a fost în anii trecuți, asta este destul de clar. Astăzi nu vă pot da răspunsul final la această întrebare, după ce vom vedea decizia luată în 15 noiembrie și evoluația națională a pandemiei, vom putea lua o decizie.

Am discutat cu organizatorii Târgului de Crăciun, au înțeles acest lucru. Ei sunt pregătiți și să nu organizeze, dar dacă se va organiza cu un număr limitat de căsuțe, ei vor putea face acest lucru până la Crăciun și după data de 15 noiembrie”, a spus Emil Boc.

CITEȘTE ȘI

Târgul de Crăciun de la Sibiu, SUSPENDAT din cauza pandemiei

 

abonare newsletter