Ştiri din Transilvania

VIDEO. Imagini de pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda. În ce stadiu sunt lucrările?

Grecii de la Aktor au turat motoarele pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda, ajungând la „un ritm de lucru corespunzător”, arată Asociația Pro Infrastructură.

 

 


Ultimele săptămâni au adus o mobilizare sporită şi pe lotul 2 al autostrăzii A10, Sebeş -Turda, lung de 24 de km, între Sântimbru şi Aiud. Stadiul fizic al lucrărilor se apropie de 80%, iar deși în 2020 este imposibilă finalizarea lucrărilor, sunt speranţe că se va putea circula pe acest lot de autostradă până la jumătatea anului 2021.

 


„Pe Sebeș-Turda lotul 2 grecii de la Aktor au turat motoarele în ultimele săptămâni, ajungând în ceasul al 12-lea, la 6 ani de la debutul contractului, la un ritm de lucru corespunzător pentru o asemenea lucrare. Stadiul fizic se apropie de 80%. 

După o sumedenie de zone construite și refăcute în mod repetat în acești ani de șantier, grecii și-au dat în sfârșit seama că doar prin protejarea terasamentelor vor ieși din acest cert vicios. Așa că au suplimentat considerabil echipele care se ocupă de sistemul de scurgere a apei de pe autostradă. Au avansat consistent și la așternerea balastului stabilizat și asfaltului, rămânând pentru 2021 doar câteva puncte nevralgice neacoperite. La structuri subcontractorul Retter se apropie de finalizarea celui de-al doilea pod peste Mureș de la Sâncrai”, a transmis Asociația Pro Infrastructură (API).


Podul peste calea ferată de la Teiuș dă bătăi de cap constructorului

Reprezentanții API mai arată că punctul critic al șantierului rămâne în continuare zona nodului rutier de la Teiuș cu podul peste calea ferată Alba Iulia-Cluj Napoca, unde se desfășoară „o cursă contra-cronometru” pentru finalizarea pilelor podului până la începutul lunii decembrie, când este programată întreruperea liniei pentru ridicarea tablierului metalic.

„Dacă se menține ritmul de lucru bun, iar CNAIR va face plățile rapid pentru lucrările efectuate, există toate șansele să circulăm pe cei 24 de km în a doua jumătate a anului viitor”, au mai arătat aceștia.


CITEȘTE ȘI

Pe Autostrada Sebeș-Turda, lotul 2, se demolează lucrările executate anii trecuți! A10 ar fi trebuit să fie gata în noiembrie - VIDEO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter