monitorulcj.ro Menu
Ştiri din Transilvania

Constructorii grăbesc lucrările pe Autostrada Transilvania. Când vom circula între Chețani și Câmpia Turzii? FOTO/VIDEO

Mobilizați de avansul înregistrat pe tronsonul vecin, constructorii lotului 4 al Autostrăzii A3 Transilvania, între localitățile Chețani și Câmpia Turzii, au sporit ritmul de lucru.

Constructorii grăbesc lucrările pe Autostrada Transilvania. Când vom circula pe între Chețani și Câmpia Turzii? FOTO/VIDEO: Asociația Pro Infrastructură

 

 


Potrivit filmării aeriene realizate de specialiștii Asociației Pro Infrastructură (API), lucrările la nodul rutier Chețani avansează într-un ritm bun, mai ales în privința operațiunilor de așternere a straturilor rutiere și de realizare a sistemului de scurgere a apelor.

 


În schimb, în ceea ce privește restul sectorului de 15,69 km construit de Straco, subcontractorul Marcotim ce se ocupă de terasamente a scăzut considerabil ritmul, concentrându-se doar pe o secțiune scurtă în spatele localității Hădăreni.

 


Mai departe, muncitorii de la Baxcom SRL lucrează în aceste zile cu o echipă la elevațiile viaductului de 400 de metri de la Hădăreni. Reprezentanții ONG-ului pentru infrastructură speră ca măcar la finalul anului viitor să putem circula pe acest tronson de autostradă.

„Ne exprimăm speranța că mecanismul de certificare a lucrărilor, emitere a facturilor, plata lor de către CNAIR spre Straco și mai departe spre subcontractori și furnizori va funcționa mult mai eficient, astfel încât ritmul lucrărilor să se îmbunătățească”, se arată într-un mesaj al API.


Informațiile vin la doar o zi după ce asocierea italiano-germană Astaldi – Max Boegl a intrat pe ultima sută de metri privind lucrările pe lotul 3, între localitățile Iernut și Chețani. În zilele ce urmează, circulația va fi deschisă prin varianta definitivă a nodului rutier Iernut.

CITEȘTE ȘI:


FOTO/VIDEO Lucrări finalizate pe Autostrada Transilvania. Când urmează recepția?