Ştiri din Transilvania

Constructorii grăbesc lucrările pe Autostrada Transilvania. Când vom circula între Chețani și Câmpia Turzii? FOTO/VIDEO

Mobilizați de avansul înregistrat pe tronsonul vecin, constructorii lotului 4 al Autostrăzii A3 Transilvania, între localitățile Chețani și Câmpia Turzii, au sporit ritmul de lucru.

 

 


Potrivit filmării aeriene realizate de specialiștii Asociației Pro Infrastructură (API), lucrările la nodul rutier Chețani avansează într-un ritm bun, mai ales în privința operațiunilor de așternere a straturilor rutiere și de realizare a sistemului de scurgere a apelor.

 


În schimb, în ceea ce privește restul sectorului de 15,69 km construit de Straco, subcontractorul Marcotim ce se ocupă de terasamente a scăzut considerabil ritmul, concentrându-se doar pe o secțiune scurtă în spatele localității Hădăreni.

 


Mai departe, muncitorii de la Baxcom SRL lucrează în aceste zile cu o echipă la elevațiile viaductului de 400 de metri de la Hădăreni. Reprezentanții ONG-ului pentru infrastructură speră ca măcar la finalul anului viitor să putem circula pe acest tronson de autostradă.

„Ne exprimăm speranța că mecanismul de certificare a lucrărilor, emitere a facturilor, plata lor de către CNAIR spre Straco și mai departe spre subcontractori și furnizori va funcționa mult mai eficient, astfel încât ritmul lucrărilor să se îmbunătățească”, se arată într-un mesaj al API.


Informațiile vin la doar o zi după ce asocierea italiano-germană Astaldi – Max Boegl a intrat pe ultima sută de metri privind lucrările pe lotul 3, între localitățile Iernut și Chețani. În zilele ce urmează, circulația va fi deschisă prin varianta definitivă a nodului rutier Iernut.

CITEȘTE ȘI:


FOTO/VIDEO Lucrări finalizate pe Autostrada Transilvania. Când urmează recepția?

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter