Ştiri din Transilvania

Prea mici pentru masa bogaților! Petrescu: „A ratat Golofca, acum toți suntem NIMENI”

CFR Cluj a cedat incredibil în fața campioanei Croației, Dinamo Zagreb (2-2 după 120 de minute, 5-6 la penalty-uri), într-un meci absolut dramatic contând pentru turul doi preliminar al UEFA Champions League.

Prea mici pentru masa bogaților! Petrescu: „A ratat Golofca, acum toți suntem nimeni” Prea mici pentru masa bogaților! Petrescu: „A ratat Golofca, acum toți suntem nimeni”

 

 


Condusă de două ori, CFR Cluj a reușit să egaleze de fiecare dată, noul jucător al „feroviarilor”, Gabriel Debeljuh, izbutind să împingă meciul în prelungiri, în ultimele secunde ale timpului regulamentar.

 


Deși au jucat cu un om în minus încă din minutul 50, croații au reușit să smulgă calificarea la penalty-uri, unde Cătălin Golofca și Kevin Boli au dezamăgit crunt, ratând lamentabil, deși aveau în gheată „biletele” pentru turul 3 preliminar al Ligii Campionilor.

„Diferența între a fi mare și a fi nimeni este mică. Dacă Golofca dădea gol, eram mari toți, spuneam că a fost un meci perfect. Golofca a ratat, iar acum suntem nimeni toți, după un meci în care, cred eu, meritam mai mult. Am jucat cu un adversar extraordinar, noi având mari probleme de lot. (…) Jucătorii au făcut un meci foarte bun ținând cont de problemele pe care le-am avut. Numai ghinionul a făcut să nu mergem mai deoparte”, a declarat antrenorul campioanei, vizibil afectat de finalul de coșmar prin care a trecut echipa sa.


„Bursucul” s-a declarat dezamăgit că, în cariera sa de antrenor, nu a reușit niciodată să se impună la loteria penalty-urilor. Meciul a venit mult prea devreme pentru „feroviari”, care au jucat însă curajos în duelul cu Zagreb, având în unele momente și norocul de partea lor. Cu toate acestea, tot croații au fost mai norocoși, afirmă Petrescu, recunoscând că mulți jucători au refuzat să bată loviturile de departajare, în frunte cu Ciprian Deac, care a ratat un penalty în timpul regulamentar.

„Suntem prea supărați, dacă pierdeam altfel…”

„Ceilalți n-au vrut să bată, nu s-au simțit în stare, toată presiunea a căzut pe umerii lui Golofca. Ce să spun? Eu nu am ratat penalty cu Suedia? Atunci n-am dormit o lună și jumătate, am stat în America, o lună și jumătate nu am ieșit din casă. Va fi greu să își revină… Ei trebuie să vină la antrenament, nu aș da în viața mea vina pe cineva care a ratat un penalty”, a comentat „Bursucul”.


Dan Petrescu și-a vărsat amarul, indicând că, în 2020, CFR a părăsit atât Champions League, cât și Europa League fără să piardă. Pentru „feroviari” urmează meciul de sâmbătă seară, pe teren propriu, cu Sepsi Sfântu Gheorghe, un meci pe care Petrescu dorea să-l amâne. Nu s-a putut, iar băieții trebuie să își revină în timp record, fără alte întăriri, după dezamăgirea suferită cu Dinamo Zagreb.

„Suntem prea supărați, dacă pierdeam altfel, mai ales că aveam ultimul penalty… Nu știu cum își vor reveni jucătorii, nici eu nu știu cum îmi voi reveni, nu este ușor. Sunt praf! Au fost nopți grele, după Malta n-am dormit, după Clinceni am venit cu mașina, nu cu avionul, nu am dormit toată noaptea. Apoi, a trebuit să pregătesc meciul cu Zagreb. E greu de acceptat!”, a punctat, dezamăgit, Dan Petrescu, la conferința de presă după meciul cu supercampioana Croației.


CITEȘTE ȘI:

THRILLER în Gruia! CFR Cluj ratează calificarea la loviturile de departajare, după un meci DRAMATIC cu Dinamo Zagreb

 


 

abonare newsletter