Ştiri din Transilvania

Zilele Culturale Maghiare s-au bucurat de 10.000 de participanți. Ce a spus Boc?

Festivalul Zilele Culturale Maghiare din Cluj s-a încheiat după 3 zile pline de activități desfășurate cu grijă, în contextul epidemiei de coronavirus.

Zilele Culturale Maghiare s-au bucurat de 10.000 de participanți. Ce a spus Boc? Zilele Culturale Maghiare s-au bucurat de 10.000 de participanți. Ce a spus Boc?

 

 


Spectacolul de încheiere al festivalului a fost concertul susținut de orchestra de cameră a Filarmonicii Dinu Lipatti din Satu Mare și a avut loc în Grădina cu Ruine, de pe strada Kogălniceanu.

10.000 de participanți

În ciuda restricțiilor, oamenii au venit în număr mare la festival, respectând normele impuse de autorități. Organizatorii acestuia au impus un regulament destul de strict pentru participanți, astfel încât evenimentele să se poată desfășura în siguranță.


„Ediția din acest an a fost mai restrânsă, mai modestă, dat fiind vremurile pe care le trăim. Cu toate acestea, suntem împăcați pentru că am făcut tot ceea ce s-a putut, în condițiile date. În zilele următoare vom sta și vom face o analiză a modului în care s-a desfășurat festivalul”, a spus Gergely Balazs.

Situația epidemiologică nu i-a oprit pe oameni să își achiziționeze bilete la cele 100 de programe din cadrul festivalului, astfel încât au fost 10.000 de participanți. Chiar și în contextul dat, Zilele Culturale Maghiare s-au bucurat de același succes.


Majoritatea evenimentelor au avut loc în aer liber, iar participanții au fost obligați să respecte toate măsurile de precauție impuse de autorități. De asemenea, oamenii s-au putut bucura de cele 100 de programe ale festivalului și din siguranța locuinței lor, deoarece, pe canalul de televiziune al festivalului, au fost transmise 56 de emisiuni.

Emil Boc a participat la festival

Acesta a numit Zilele Culturale Maghiare „un adevărat brand al orașului” și a mulțumit organizatorilor pentru curajul cu care au organizat festivalul.


„Zilele Culturale Maghiare au învins pandemia”, a mai spus primarul municipiului.

CITEȘTE ȘI:


Au fost alocați bani pentru susținerea locurilor de muncă. Ce spune ministrul Finanțelor?

 

Bărbați bănuiți de comiterea unor infracțiuni au fost percheziționați de autorități

 

 

abonare newsletter