Ştiri din Transilvania

Rețetă prăjitură cu mere. Ce ingrediente ai nevoie și cum se prepară

Rețetă prăjitură cu mere pufoasă. Ce trebuie să faci ca să îți iasă o prăjitură cu mere perfectă în toiul verii.

Rețetă prăjitură cu mere. Ce ingrediente ai nevoie și cum se prepară Rețetă prăjitură cu mere. Ce ingrediente ai nevoie și cum se prepară

Prăjitura cu mere este un desert ideal în miezul verii, deoarece fructele culese proaspăt din pom aduc un gust răcoritor.

O astfel de rețetă se poate realiza extrem de ușor în orice moment al zilei și este un adevărat desert pentru cei dragi. Gospodinele au rețete diferite pentru modul de prepare al prăjiturii, însă cel mai important ingredient este scorțișoara pentru un gust nemaipomenit.


Ce ingrediente avem nevoie pentru prăjitura cu mere

Aluatul trebuie să conțină:

- 9 linguri zahăr


- 12 linguri făină

- 9 linguri ulei


- 9 linguri lapte

- 2 ouă


- 1 plic praf de copt

Pentru umplutură vom avea nevoie de:


- 4 mere foarte mari

- 5 linguri zahăr

- 1/2 lingurițe scorțișoară

Cum se prepară rețeta de prăjitură cu mere

La început vom spăla merele și le vom curăța de sâmburi și coajă. Ulterior vom da merele prin răzătăroare și le vom pune la călit pe foc unde adăugăm 5 linguri de zahăr. Când merele încep să se înmoaie vom pune puțină scorțișoară și le amestecăm câteva minute după care le vom lăsa la răcit.

În timpul în care merele stau la răcit, într-un vas vom pregăti aluatul. Se bat ouăle cu zahărul și vom adăuga treptat ulei peste ele. Făina se amestecă cu bicarbonatul și treptat vom pune compoziția de ouă alternând făina cu laptele.

Aluatul trebuie să semene cu cel de la clătite, dar să fie puțin mai gros. Ulterior vom pregăti o tavă pe care o tapetăm cu hârtie de copt și pune 2/3 din compoziție. Vom pune tava la cuptor preț de 10 minute la o temperatură de 180 de grade. E foarte important să preîncălzim cuptorul înainte.

După cele 10 minute, în momentul în care aluatul este copt vom adăuga merele și deasupra restul aluatului. Întreaga compoziție o lăsăm încă 40 de minute la cuptor, iar în momentul în care o scoatem o lăsăm la răcit.

După ce s-a răcit desertul poate fi savurat, iar doritorii pot adăuga zahăr pudră în funcție de preferințe.

CITEȘTE ȘI:

 

 

Rețetă gogoșari în oțet fără fierbere. Mod de preparea ușor și rapid

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter