Ştiri din Transilvania

După acordul cu Dortmund, Cluj-Napoca consolidează parteneriatul de dezvoltare cu Coreea de Sud

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Coreei de Sud în România, Kim Yong-Ho.

După acordul cu Dortmund, Cluj-Napoca consolidează parteneriatul de dezvoltare cu Coreea de Sud După acordul cu Dortmund, Cluj-Napoca consolidează parteneriatul de dezvoltare cu Coreea de Sud

 

 


Emil Boc a primit, miercuri, la Primăria municipiului Cluj-Napoca, vizita Excelenței sale Kim Yong-Ho, Ambasadorul Republicii Coreea în România.

 


Pe durata vizitei sale, Kim Yong-Ho a fost însoțit de soția sa, Kim Sung-Hee și Song Hoyoung, personal administrativ în cadrul Ambasadei. De asemenea, a fost prezent și Lae Weon-Park, președintele Open Bridge Consortium, Asociație Culturală și de Afaceri Coreea – România, precum și viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Ștefan Tarcea.

Cluj-Napoca și Suwon, orașe înfrățite din 1999

„În cadrul întrevederii, i-am adresat mulțumiri domnului Ambasador pentru implicarea constantă în dezvoltarea relației dintre orașele noastre înfrățite, Cluj-Napoca și Suwon. Am adresat mulțumiri speciale pentru sprijinul acordat Clujului în contextul pandemiei COVID-19 și am discutat despre viitorul comunităților noastre în noul context global”, a mărturisit Emil Boc.


Potrivit edilului, cele două orașe – Cluj-Napoca și Suwon, înfrățite din 1999 – au profile asemănătoare, fiind centre importante în regiunile lor în domeniile inovare și IT. Colaborarea dintre cele două comunități are o istorie de peste 20 de ani și se bazează pe dimensiunea economică și universitară, amintește Emil Boc.

„Pe lângă ecosistemele de inovare, domeniul cultural are de asemenea un rol cheie în dezvoltarea relațiilor dintre țările noastre. Menționez, în acest context, că în cadrul TIFF 2020 – Festivalul Internațional de Film Transilvania – are loc proiecția filmului sud-coreean, aclamat internațional, «Parasite»”, a precizat edilul.


Colaborare între Cluj-Napoca și Dortmund

Reamintim, că în cursul săptămânii trecute, primarul Emil Boc a ținut o ceremonie online alături de primarul din Dortmund, întrevederea prin videoconferință fiind dedicată stabilirii unei colaborări pentru dezvoltare și inovare între municipiul Cluj-Napoca și orașul Dortmund, din Germania.

„Alături de domnul primar Ullrich Sierau, am semnat o Scrisoare de intenție privind colaborarea dintre cele două orașe europene. Parteneriatul pe care urmărim să îl dezvoltăm vizează colaborări în domeniile noilor tehnologii, start-up-urilor, dar și unor domenii precum agricultura”, a declarat Emil Boc.


Practic, începând de săptămâna trecută, există un cadru formal, mai structurat, în care se vor putea dezvolta parteneriate între membrii ecosistemelor din Cluj-Napoca și Dortmund. La ceremonia de semnare au participat reprezentanții celor două municipalități, reprezentanții clusterului Transilvania IT, respectiv a Camerei de Comerț și Industrie din Dortmund.

Primarul susține că, deși diferite din perspectiva populației, cele două orașe au profile similare, ambele fiind centre universitare, care își concentrează eforturile pe ceea ce înseamnă inovare și tehnologie. De asemenea, ambele orașe sunt active în cadrul rețelei internaționale Eurocities, a spus Boc, care a adresat mulțumiri speciale Ambasadei Germaniei în România, care „a avut un rol cheie în stabilirea colaborării dintre Cluj-Napoca și Dortmund”.

CITEȘTE ȘI:

Un nou oraș pe lista localităților înfrățite cu Cluj-Napoca: „Colaborare în domeniile cultural, economic și politici de tineret!”

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter