Actualitate

Cluj-Napoca și Dortmund vor colabora în viitor pentru dezvoltarea celor două orașe

Emil Boc a anunțat că a fost semnat o scrisoare de intenție privind colaborarea dintre Cluj-Napoca și Dortmund.

Cluj-Napoca și Dortmund vor colabora în viitor pentru dezvoltarea celor două orașe Cluj-Napoca și Dortmund vor colabora în viitor pentru dezvoltarea celor două orașe

 

 


Cluj-Napoca va colabora în viitorul apropiat cu mult mai cunoscutul oraș german Dortmund pentru dezvoltarea anumitor proiecte în domeniile noilor tehnologii, start-upurilor, dar și unor domenii precum agricultura.

 


„Colaborare între Cluj-Napoca și Dortmund: ceremonie online alături de primarul orașului Dortmund. Am avut astăzi o întrevedere prin videoconferință dedicată stabilirii unei colaborări pentru dezvoltare și inovare între municipiul Cluj-Napoca și orașul Dortmund din Germania.”, a spus Emil Boc.

Edilul Clujului a semnat colaborarea într-o conferință online la care au participat printre alții și primarul Ullrich Sierau din Dortmund.


„Alături de dl Primar Ullrich Sierau am semnat o Scrisoare de intenție privind colaborarea dintre cele două orașe europene. Parteneriatul pe care urmărim să îl dezvoltăm vizează colaborări în domeniile noilor tehnologii, start-upurilor, dar și unor domenii precum agricultura. De acum, avem un cadru formal, mai structurat, în care să putem dezvolta parteneriate între membrii eco-sistemelor din Cluj-Napoca și Dormund. Deși diferite din perspectiva populației, cele două orașe au profile similare, ambele fiind centre universitare, care își concentrează eforturile pe ceea ce înseamnă inovare și tehnologie. De asemenea, ambele orașe sunt active în cadrul rețelei internaționale Eurocities.”, a mai declarat edilul Clujului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter