Ştiri din Transilvania

Adevărul nespus despre covrigi. De ce nu este bine să mânânci zilnic

Covrigii sunt una dintre marile tentații pentru români în fiecare dimineața. Iată de ce nu este bine să mâncăm zilnic covrigi.

Adevărul nespus despre covrigi. De ce nu este bine să mânânci zilnic Adevărul nespus despre covrigi. De ce nu este bine să mânânci zilnic

Mii de români aleg să mânânce dimineața covrigi în locul unor mese regulate, dar acest lucru este extrem de dăunător organismului.Covrigii conțin în primul rând făină, drojdie, sare și apă. Ulterior ei se fierb în apă cu zahăr și sunt rostogoliți prin mac, susan sau sare. Ultimul pas este coacerea lor într-un cuptor electric, o rețetă extrem de nesănătoasă pentru organism.

Covrigii au valoare nutritivă zero

Deși mâncăm unul sau mai mulți covrigi, organismul nostru nu își poate extrage necesarul de vitamine și fibre de care avem nevoie, deși un covrig mâncat oferă senzația de saturație. Covrigii au un aport caloric inutil, iar după o oră putem mânca fără problemă din nou.


Pancreasul va fi primul afectat de consumul des de covrigi

Excesul de covrigi dăunează grav sănătății, iar primul care este afectat va fi pancreasul. Probleme vom avea și la intestinul gros, deoarece ingredientele folosite nu sunt deloc sănătoate. Covrigii conțin pâine albă, adică o pâine fără fibre, dar și margarină sau ulei. Toate covrigăriile folosesc preparate termic, dar și grăsimi hidrogenate care sunt extrem de nocive pentru organism și ne predispun la diabet sau hipertensiune arterială, în special colesterol.

Covrigii au un aport extrem de mare de sare, iar 150 de grame de covrigi conțin aproximativ 3.000 de miligrame de cloruri de sodiu.


Pe lângă covrigii simpli, pe piață se găsesc și covrigi cu șuncă, ciocolată, dulceață, cașcaval sau crenvurști pentru a comercializa cât mai ușor marfa. Toate astea vor crește și mai mult numărul de calorii, iar consumul excesiv ar putea avea efecte dure asupra sănătății o dată cu trecerea anilor.

Citește și:


Pătrunjel toxic: pericolul ascuns din pătrunjel

 

Lapte toxic: cand devine laptele toxic pentru organism

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter