Ştiri din Transilvania

O fotografie veche de opt decenii cu soldați maghiari în inima Clujului face furori pe net

O arhivă gratuită de fotografii vechi donate de oamenii pasionați de istorie umple golul din memoria colectivă a României.

O fotografie veche de opt decenii cu soldați maghiari în inima Clujului face furori pe net, sursă foto: www.azopan.ro / www.fortepan.hu O fotografie veche de opt decenii cu soldați maghiari în inima Clujului face furori pe net, sursă foto: www.azopan.ro / www.fortepan.hu

Arhiva online Azopan oferă perspective inedite asupra momentelor cruciale din istoria Clujului. De exemplu, se regăsesc fotografii cu soldați răniți în Primul Război Mondial, tratați la spitalul austro-ungar destinat rezerviștilor în Cluj, pe atunci parte a Dublei Monarhii, scrie balkaninsight.com.

De asemenea, fotografiile colectate și publicate reflectă complexitatea regiunii transilvănene din prima jumătate a secolului XX. Într-o imagine se observă cum trupele maghiare aliate Germaniei Naziste desfășoară o amplă paradă la Cluj, după ce în 1940 nordul Transilvaniei a fost cedat Ungariei de către România, de asemenea țară aliată la acea vreme cu Germania lui Adolf Hitler.


CITEȘTE ȘI:

Cum arăta Piața Unirii din Cluj-Napoca în 1934?
 

abonare newsletter