Ştiri din Transilvania

Adevărul nespus despre dovlecei. Ce greșeală fac toți românii când cumpără dovlecei

Adevărul nespus despre dovlecei. Ce greșeală fac toți românii când aleg de la piață dovleceii pe care să îi cumpere

Adevărul nespus despre dovlecei. Ce greșeală fac toți românii când cumpără dovlecei Adevărul nespus despre dovlecei. Ce greșeală fac toți românii când cumpără dovlecei

Dovleceii sunt extrem de apreciați de români, fiind populari mai ales în perioada postului, iar preferații, mai ales a copiilor, sunt dovleceii pane. Totuși, există un adevăr nespus despre dovlecei: aceștia pot fi toxici pentru organismul nostru.

Adevărul nespus despre dovlecei. Ce greșeală fac toți românii când cumpără dovlecei

Dovleceii conțin o cucurbitacină, o substanță pe care foarte multe plante o produc pentru a se apăra de animalele care vor să le mănânce. În mod normal, cucurbitacina nu se găsește în cantități foarte mari în plante, dar, în dovlecei nivelul ei poate să crească din cauza secetei sau a tipului de sol pe care cresc.


Românii greșesc de cele mai multe ori când cumpără dovlecei deoarece îi aleg pe cei mai mari. În cazul acestora, cucurbitacina se găsește în cantități mai mari.

Cum ne dăm seama că dovleceii pe care i-am cumpărat sunt nesănătoși?

Și dovleceii de dimensiuni mai mici pot să cauzeze probleme. Dacă simțim că dovleceii au un gust amărui, trebuie să îi aruncăm numaidecât.


Cum se afectează dovleceii sănătatea?

Dacă dovleceii pe care i-am consumat conțin o canitate mare de cucurbitacină, putem să avem probleme de sănătate. Primele simptome că am consumat dovlecei toxici apar în general după trei ore și se manifestă prin: stări de greață, vărsături, dureri în zona abdominală.

Dovlecei: beneficii pentru sănătate

Totuși, selectați cu grijă și gătiți așa cum trebuie, dovleceii pot să fie o sursă importantă de vitamine pentru organism, precum vitaminele A, B1, B6, B12.


De asemenea, pentru cei care au probleme cu greutatea, este bine de știut că dovleceii nu îngrașă fiindcă au foarte puține calorii, de aceea sunt și indicați, de cele mai multe ori, pentru curele de slăbire.

CITEȘTE ȘI:


Adevărul ascuns despre ceapă. Greșeala pe care o fac toți românii când mănâncă ceapă

 

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter