Ştiri din Transilvania

Adevărul ascuns despre ceapă. Greșeala pe care o fac toți românii când mănâncă ceapă

Adevărul ascuns despre ceapă. Toți românii fac la un moment dat această greșeală când vine vorba de ceapă.

Adevărul ascuns despre ceapă. Greșeala pe care o fac toți românii când mănâncă ceapă Adevărul ascuns despre ceapă. Greșeala pe care o fac toți românii când mănâncă ceapă

Ceapa este un alimente pe care îl regăsim foarte des în alimentația noastră. Fie că este mâncată crudă, în salată sau folosită pentru a prepara diferite feluri de mâncare, ceapa aduce un plus de savoare.

Ceapa are beneficii pentru sănătate

De asemenea, ceapa are numeroase beneficii pentru sănătate, fiind folosită pentru tratarea diverselor boli, mai ales a gripei și a răcelii.


Greșeala pe care o fac toți românii când mănâncă ceapă

Cu toate că are beneficii pentru sănătate, ceapa poate să devină și foarte toxică. Ceapa trebuie consumată imediat după ce a fost tăiată, altfel poate să „absoarbă” viruși li bacterii care ajung apoi la noi în organism și care ne pot îmbolnvi.

De aceea, dacă avem nevoie doar de o jumătate de ceapă la mâncare, cealaltă jumătate nu este indicată să o păstrăm până a doua zi în frigider. Chiar dacă o pui într-un vas etanș, bacteriile tot vor ajunge la ea.


Ceapa care a stat mai mult timp tăiată, odată ajunsă în organism va cauza probleme de sănătate.

Nu este indicat să fie folosită ceapă care a stat mai mult timp tăiată nici în mâncare. Chiar dacă este călită bine în ulei sau fiartă, bacteriile nu sunt elimintate în totalitate.


Adevărul ascuns despre ceapă este acesta: trebuie consumată imediat după ce a fost tăiată și nu trebuie păstrată până a doua zi.

Ceapa este de asemenea periculoasă și pentru cel mai bun prieten al omului. Stomacul câinelui nu poate digera ceapa, de aceea nu trebuie niciodată să ajungă să o mănânce.


CITEȘTE ȘI

Adevărul neștiut despre porumb. De ce nu ar trebui să mâncăm porumb fiert?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter