monitorulcj.ro Menu
Ştiri din Transilvania

Un alt oraș din Ardeal, în topul celor mai sigure destinații Europene

Oraşul Oradea a fost inclus în topul celor mai sigure destinaţii europene ale anului de către Asociaţia European Best Destinations. Este al doilea din România la această categorie, după Sibiu.

Oradea

În urmă cu puțin timp, orașul Sibiu fost inclus de o agenție de turism susținută de Uniunea Europeană pe lista celor mai sigure destinații de vizitat în Europa.

CITEȘTE ȘI:


Un oraș din Ardeal, printre cele mai sigure locuri de vizitat din Europa, în timpul pandemiei

European Best Destinations este o platformă care promovează cultura şi turismul european, în colaborare cu unele dintre cele mai mari asociaţii de turism din Europa şi EDEN Network.

„După o perioadă de timp dificilă, în care ai stat acasă, este timpul să călătoreşti din nou şi să-ţi schimbi starea de spirit. Dacă te întrebi unde să pleci, răspunsul este Oradea! Oraşul se numără printre cele mai sigure dar deopotrivă frumoase destinaţii europene. Datorită unei serii de măsuri luate de autorităţi, Oradea a devenit astfel una din destinaţiile europene puţin afectate de noul coronavirus”, arată reprezentanţii European Best Destinations.


De ce a fost Oradea inclusă în topul celor mai sigure destinații?

Motivul pentru care Oradea a fost inclusă în topul celor mai sigure destinaţii europene îl reprezintă măsurile de prevenţie a răspândirii infecţiei cu COVID-19 luate la nivelul oraşului. Printre acestea se numără desemnarea unui spital dedicat luptei împotriva COVID-19, care deserveşte exclusiv cazurile confirmate sau suspecte de infectare cu noul coronavirus, realizarea de teste real time PCR şi cele de tip pooling pentru depistarea cazurilor de infectare cu noul coronavirus, dezvoltarea unui protocol cu măsuri de siguranţă şi proceduri de urmat în situaţii de urgenţă, pentru unităţile HoReCa. De asemenea, s-a dispus şi instituirea unor măsuri de siguranţă şi prevenţie în mijloacele de transport public şi instituţiile publice dar şi asigurarea de măşti pentru locuitori şi termometre contactless pentru companii, la preţ de achiziţie.

În topul celor mai sigure destinaţii europe mai figurează Sibiu, dar şi Tbilisi şi Batumi (Georgia), Corfu şi Preveza (Grecia), Cavtat, Rjeka şi Zagreb (Croaţia), Insulele Madeira şi Azore (Portugalia), Viena (Austria) sau Varşovia (Polonia).


Oradea este considerată una din cele mai frumoase destinaţii de pe continent şi o destinaţie ideală pentru „slow, stress-free tourism”.

CITEȘTE ȘI:


Cele mai eficiente orașe din România: Oradea, Alba Iulia, Iași. Cluj, la coada clasamentului cu un ritm de modernizare “ardelenesc”