Ştiri din Transilvania

Carne toxică. Cum recunoşti carnea expirată şi mezelurile toxice

Carnea toxică nu se recunoaşte foarte uşor, la fel cum se întâmplă şi în cazul mezelurilor pline de substanţe şi condimente care schimbă gustul şi mirosul.

Carne toxică. Cum recunoşti carnea expirată şi mezelurile toxice Carne toxică. Cum recunoşti carnea expirată şi mezelurile toxice

Carnea alterată are de multe ori gustul şi culoarea mascată de diferite substanţe şi condimente care le prelungesc viaţa. Dacă nu suntem atenţi riscăm să ne îmbolnăvim şi să avem infecţii gastrointestinale severe.

Cum recunoaştem carnea expirată

În cazul cărnii congelate este foarte dificil să recunoaştem dacă este sau nu expirată. În schimb, dacă carnea nu este congelată putem ţine cont de miros. Al doilea aspect este culoarea produsului. Puiul trebuie să fie mai deschis la culoarea, în timp ce carnea de vită roşu intens. Cea de porc, în funcţie de zonă, la pulpă şi muşchi roşu închis, spata, mai deschisă la culoare, iar ceafa roz.


Carnea este foarte important să fie uscată, fără mucus şi să nu fie lipicioasă. E important să avem o carne elastică care să revină rapid la forma iniţială dacă  o presăm. Dacă avem de a face şi cu osul, trebuie să miroasă bine, să fie omogen, să nu existe lichid tulbure, iar măduva trebuie să umple canalul, să fie albicioasă şi să nu existe un miros neplăcut. În cazul unei carcase de pui să nu miroase urât, deoarece puiul se strică din interior spre exterior.

Carne mascată cu boia, cimbru sau usturoi

De multe ori mirosul cărnii este mascat prin substanţe aromate precum cimbru, boia sau usturoi, dar şi nitraţi şi nitriţi care din păcate sunt cancerigeni. Există şi producători care folosesc oţet pentru a masca mirosul neplăcut.


Mezelurie sunt toxice și adevărate „bombe” pentru sănătate

Mezelurile sunt injectate cu saramură, slănină și fosfați care rețin cantitatea de apă. Mezelurile conțin aproximativ 20 de ingrediente și doar unul singur e carne. În rest, în mezeluri găsim coloranți, multă sare, nitrați, fosfați și arome sintetice.

Efectele mezelurilor sunt dezastruoase, în special dacă nu sunt oamenii nu efectuează teste. Medicii avertizează asupra efectelor pe care le pot avea mezelurilor. Dintre cei mai periculoși sunt fosfații care dacă sunt utilizați în exces împiedică fixarea calciului în oase.


Citește și:

IAURT TOXIC: Care sunt semnele care îți arată că iaurtul este TOXIC?

 


Pătrunjel toxic: pericolul ascuns din pătrunjel

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter