Ştiri din Transilvania

Plăcintă cu mere. Rețeta tradițională folosită de gospodine

Plăcinta cu mere este unul dintre deserturile favorite pentru mulți români și este extrem de ușor de preparat.

Plăcintă cu mere. Rețeta tradițională folosită de gospodine Plăcintă cu mere. Rețeta tradițională folosită de gospodine

Această prăjitură este una dintre cele mai simple, aromate și gustoase pe care le poți face acasă și cu un efort minim în bucătărie și portofel. Cu doar câteva ingrediente și aproximativ o oră de muncă putem face un desert ideal pentru întreaga familie.

Cum să faci plăcintă cu mere

Pentru început realizăm umplutura plăcintei cu mere. Începem cu spălatul merelor, după care le vom da pe răzătoarea mare. Ulterior merele se călesc într-un vas în care punem 3-5 linguri de zahăr și adăugăm scorțișoară după 5 minute.  În continuare vom amseteca ocazional, iar când nu se mai evaporă zeamă vom lua merele de pe foc și le lăsăm la răcit.


Rețetă plăcintă cu mere. Cum pregătim aluatul la plăcinta cu mere

Într-un castron mare vom freca untul cu zahărul și adăugăm esență de vanilie și ou, după care vom bate ușor până când realizăm o compoziție cremoasă. Ulterior adăugăm smântână și amestecăm până la omogenizare.

Într-un alt castron vom pregăti aluatul de plăcintă cu mere. Acolo vom combina făina cu sarea și praful de copt după care le adăugăm peste amestecul cremos de mai sus și amestecăm bine cu o lingură de lemn. În momentul în care aluatul se formează și se întărește vom frământa cu mâna.


Când aluatul nu mai este lipicios îl vom împărți în 2 bile egale și vom presăra făină pe masă și o vom întinde cu făcălețul pe una dintre cele 2 bile astfel încât să acopere tava. Ulterior, punem prima foaie în tavă și așezăm umplutura deasupra.

Vom întinde și a doua bilă de aluat, la fel ca și prima și acoperăm cu ea umplutura din tavă.


Dă tava la cuptorul preîncălzit timp de 30-35 de minute sau până când observi că s-a copt aluatul. O scoatem din cuptor și se lasă puțin la răcit. Presară zahăr pudră pe deasupra plăcintei și porționeaz-o.

CITEȘTE ȘI


Rețetă simplă de tiramisu. Mod de preparare ușor și rapid

 

Rețetă tartă de fructe. Mod de preparare ușor și rapid pentru orice gospodină

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter