monitorulcj.ro Menu
Ştiri din Transilvania

O mică minune! Bătrână de 97 cu multiple afecțiuni, vindecată de coronavirus. Ce cadou a primit de ziua sa o fetiță de 13 ani?

O bătrână de 97 de ani, care s-a infectat cu noul coronavirus într-un cămin de bătrâni din Arad, s-a vindecat de COVID-19 după doar opt zile de spitalizare şi a fost externată în cursul zilei de marţi.

o-mica-minune-batrana-de-97-cu-multiple-afectiuni-vindecata-de-coronavirus-ce-cadou-a-primit-de-ziua-sa-o-fetita-de-13-ani

Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad au declarat că pacienta fusese tratată la Secţia Clinică Pneumologie II, alături de alte persoane provenite dintr-un cămin de bătrâni.

Șase vârstnici de la un azil pentru bătrâni s-au vindecat și au fost externați

„Şase dintre pacienţii proveniţi de la un cămin pentru persoane vârstnice, din Arad, au fost externaţi, vindecaţi de COVID-19, după ce testele II şi III efectuate la interval de 24 de ore au ieşit negative. Printre pacienţii externaţi se numără o doamnă de 97 de ani, care a reuşit să învingă acest virus deosebit de contagios”, a declarat dr. Dana Olar, medic-şef al Secţiei Clinice Pneumologie II.


„Putem spune că vindecarea acestei paciente, care s-a internat şi cu alte afecţiuni medicale, este o reuşită excepţională din punct de vedere medical. Îi felicit pe toţi seniorii care au fost internaţi la noi, pentru optimismul de care au dat dovadă şi, totodată, mulţumesc echipei medicale, care a fost şi este alături de pacient”, a mai spus dr. Dana Olar.

O fetiță de 13 ani s-a vindecat de COVID-19 chiar de ziua ei de naștere!

Totodată, o fetiţă de 13 ani s-a externat tot marţi, fiind declarată vindecată chiar de ziua sa de naştere. „A fost o bucurie pentru noi, cadrele medicale, să îi spunem că s-a vindecat tocmai în această zi, specială atât pentru ea, cât şi pentru întreaga familie”, a precizat dr. Dana Oprea, medic coordonator Compartiment Boli Infecţioase Copii din cadrul SCJU.


CITEȘTE ȘI:

Exclusiv. Doi clujeni, pozitivi la COVID-19 după ce și-au cumpărat singuri teste de la Spitalul Judeţean