Ştiri din Transilvania

BN: Doi muncitori clujeni, răniți grav după ce au căzut de pe un pod rutier

Doi muncitori, angajați ai unei firme din județul Cluj, au fost răniți grav marţi dimineaţa, după ce au căzut în gol aproape zece metri în timp ce efectuau lucrări de consolidare a unui pod rutier situat pe DN 17D, la ieşirea din comună Ilva Mică, judeţul Bistriţa-Năsăud.

Şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Bistriţa-Năsăud, Otilia Berbecar, a declarat că cei doi bărbaţi, unul de 52 ani şi al doilea de 35 ani, au contracte de muncă cu firma din județul Cluj din iulie 2013, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat remis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, victimele au căzut într-o râpa, de la o înălţime de aproximativ zece metri, şi au fost strivite de elemente de construcţie ale podului care s-au desprins odată cu ei.


Două echipaje medicale, unul de prim ajutor SMURD şi o ambulanţă, împreuna cu un echipaj de descarcerare au fost direcţionate de urgenţă la locul solicitării.

Bărbatul de 52 ani a fost prins în totalitate sub dărâmături, era inconştient, prezenta leziuni grave şi a fost scos cu ajutorul unui utilaj greu, iar celălalt bărbat, în vârsta de 35 de ani, a fost prins sub dărâmături la nivelul membrelor inferioare, era conştient şi prezenta, de asemenea, leziuni grave. Acesta din urmă a reuşit să iasă singur de sub elementele de construcţie prăbuşite.


Din cauza leziunilor grave suferite de bărbatul prins în totalitate sub dărâmături, s-a impus solicitarea intervenţiei elicopterului SMURD, care a aterizat pe terenul de fotbal din oraşul Năsăud şi a transportat victima la o clinică de specialitate din Târgu Mureş. Cealaltă victimă a fost transportată cu echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD la UPU Bistriţa, pentru investigaţii medicale de specialitate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter