Ştiri din Transilvania

O cabină Romtelecom a fost transformată în toaletă. Povestea stranie a cătunului Tomnatec din Apuseni.

O cabină a defunctului Romtelecom a fost transformată în toaletă, într-un sat din Apuseni.

O cabină a defunctului Romtelecom a fost transformată în toaletă, într-un sat din Apuseni/ Foto: apuseni.info O cabină a defunctului Romtelecom a fost transformată în toaletă, într-un sat din Apuseni/ Foto: apuseni.info

 

 


O cabină a defunctului Romtelecom a fost transformată în toaletă, într-un sat din Apuseni. Descoperirea a fost realizată de soții Ana Maria și Raul Matei, amatori de trekking, care au luat la pas satul Tomnatec, Bulzeștii de Sus, o așezare superbă de sub Muntele Găina, scrie apuseni.info

 


Descoperirea a fost făcută de doi amatori de trekking, care au luat la pas satul Tomnatec, Bulzeștii de Sus, o așezare superbă de sub Muntele Găina.

„Am ajuns în cătunul părăsit al comunei Bulzeștii de Sus, cătunul Tomnatec, mai precis în Tomnatecul de Jos.


Dintr-un document de tip testament, din anul 1942, găsit într-o gospodărie părăsită am aflat că Tomnatecul a aparținut plasei Baia de Criș.

Drumul până acolo trece prin Cheile Ribiciorii și este unul forestier, greu de parcurs în această perioadă a anului din cauza exploatărilor forestiere masive ce au loc acolo. El e desfundat pe multe porțiuni. E musai să ai mașină de teren cu gardă la sol mare.


Soarta și pașii ne-au dus la gospodăria vestită a familiei Toma de la numărul 5, cea cu celebra cabină telefonică albastră a defunctului Romtelecom, transformată ingenios și practic în toaletă. Ceva folositor până la urmă. Acum în paragină”, se arată în sursa citată anterior.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Înghesuială la o scăldătoare din Parcul Natural Apuseni! Ciute, surprinse pe camerele de monitorizare - VIDEO

Haită de lupi, surprinsă în Parcul Natural Apuseni. Au luat-o la fugă când au observat camerele - VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter