Ştiri din Transilvania

Un ardelean a mințit că lucrează la SRI și a prostit un bărbat să-i dea 10.000 euro pentru o angajare

Un ardelean a pretins că lucrează la SRI și cerea 10.000 de euro ca să „rezolve” angajări.

Un bărbat a pretins că este ofițer SRI / Foto: arhivă SRI - Serviciul Român de Informații Un bărbat a pretins că este ofițer SRI / Foto: arhivă SRI - Serviciul Român de Informații

 

 


Un bărbat din Bihor a fost arestat preventiv pentru 30 de zile sub acuzația de trafic de influenţă, după ce s-a dat drept ofiţer SRI. Acesta i-a cerut 10.000 euro unui bărbat din Oradea ca să îl angajeze în cadrul Serviciului Român de Informații.

 


Un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor arată că bărbatul, care s-a prezentat ca „Popa Ionel”, a primit în șapte tranșe suma de 9.150 de euro de la bărbatul care voia să se angajeze la SRI:

„Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor din data de 12.10.2023 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul G. I. I, în vârstă de 46 ani pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, prev. de art. 291 alin.1 C. pen. Din mijloacele de proba administrate în cauză a rezultat următoarea situaţie de fapt: în cursul lunii iunie a anului 2022, inculpatul G. I. I recomandându-se cu numele de "Popa Ionel" şi afirmând că este angajat în cadrul Serviciului Român de Informaţii, i-a pretins martorului denunţător H.A.E suma de 10.000 de euro, lăsându-l să creadă că are influenţă asupra funcţionarilor publici din cadrul Serviciului Român de Informaţii, indicându-i drept "colegi", fără a menţiona funcţiile deţinute de către aceştia sau identitatea lor, pentru a-i determina să îndeplinească un act ce intra în îndatoririle lor de serviciu, respectiv să îl angajeze în cadrul acestei instituţii, prin promovarea la anumite etape în cadrul procedurii de încadrare, respectiv de evaluare psihologică sau medicală, iar ulterior a primit de la denunţător suma totală de 9150 de euro, pentru angajarea în cadrul SRI, achitată în aproximativ 7 tranşe.


Prin ordonanţa din data de 11.10.2023 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor Inculpatul a fost reţinut pe o durată de 24 ore începând cu ora 14:45, iar în data de 12.10.2023 a fost formulată propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, dosarul fiind înaintat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor.

Potrivit ebihoreanul.ro, escrocul se numește în realitate Ionel Iosif Gabor.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Libertatea: Adrian Ivan, rectorul Academiei SRI și profesor UBB, și-a copiat cărțile una după alta: sute de pagini autoplagiate

Comisia de Etică a UBB se va autosesiza în cazul de autoplagiat a rectorului Academiei SRI. Adrian Ivan și-ar fi copiat cărțile una după alta.

abonare newsletter