Ştiri din Transilvania

Rețea de traficanți de arme și droguri, destructurată de DIICOT

Un număr de 16 persoane au fost inculpate în urma a zeci de percheziții domiciliare, desfășurate în colaborare cu polițiștii clujeni, într-un dosar de contrabandă cu arme, braconaj şi trafic de droguri.

Rețea de traficanți de arme și droguri, destructurată de DIICOT/Foto: Poliția Română Rețea de traficanți de arme și droguri, destructurată de DIICOT/Foto: Poliția Română

 

 


Din numărul celor inculpați, patru persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, trei se află în arest la domiciliu, iar alte nouă persoane au fost plasate sub control judiciar.

 


Acuzaţiile din dosar se referă la infracţiunile de constituirea unui grup infracţional organizat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, contrabandă calificată, uz de armă fără drept, braconaj cinegetic, nerespectarea regimului materiilor explozive, trafic de droguri de risc şi de mare risc şi conducere fără permis.

Droguri și arme din Spania, comercializate în România

Potrivit anchetatorilor, anterior anului 2020, pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud, şase inculpaţi au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat pe parcurs şi alte persoane, având drept scop principal procurarea ilegală de arme de foc şi utilizarea acestora în acţiuni de braconaj cinegetic.


„În perioada noiembrie 2020 - septembrie 2023, membrii grupului au sustras sau procurat ilegal arme de foc din Spania, pe care le-au introdus pe teritoriul României şi, ulterior, le-au vândut sau le-au utilizat la partide de vânătoare neautorizate.

De asemenea, s-a stabilit că inculpaţii au procurat şi deţinut ilegal materii explozive şi au confecţionat muniţie pentru arme letale”, informează, joi, Poliția Română.


CITEȘTE ȘI: 
Colete cu droguri, din Spania. Clujean reținut pentru trafic de substanțe de risc

În aceeaşi perioadă, alţi membri ai grupului infracţional organizat au deţinut diferite cantităţi de droguri, respectiv canabis şi cocaină, pe care le-au distribuit fie în cantităţi mari în schimbul unor bunuri de valoare, cum ar fi un autoturism de teren, fie le-au comercializat în cantităţi mai mici către consumatori de pe raza judeţului.

Activitățile judiciare au fost derulate în colaborare cu polițiștii din Cluj, Sălaj, Bistrița-Năsăud și Suceava, dar și de criminaliștii din Cluj, Alba, Bihor, Sibiu. 


Captură impresionantă ridicată de procurorii DIICOT

În urma celor 30 de percheziţii domiciliare, efectuate de DIICOT marți, 12 septembrie, au fost identificate şi ridicate 15 arme letale şi 13 arme neletale supuse regimului autorizării, deţinute ilegal, aproximativ 2.800 de cartuşe pentru arme letale deţinute ilegal, 16 arme letale cu destinaţia vânătoare deţinute legal, dar cu privire la care există date că au fost utilizate la acţiuni de braconaj cinegetic, un amortizor pentru armă letală şi un arc.

Totodată, au fost ridicate 34 de kilograme de carne de vânat, 30 de trofee, 500 de grame de pulbere de vânătoare din categoria materiilor explozive, mai multe telefoane mobile, înscrisuri şi sume de bani, în lei şi euro.

În cursul percheziţiilor au mai fost descoperite două vulpi şi o căprioară ţinute în captivitate, care au fost predate administratorului fondului de vânătoare, în vederea eliberării în mediul natural.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Colete cu droguri, din Spania. Clujean reținut pentru trafic de substanțe de risc

Percheziții în Cluj-Napoca, într-un dosar de trafic de migranți. Fiecare străin „cotiza” între 4.000 - 4.500 de euro pentru a ajunge în Europa

Trei traficanți de droguri, reținuți de polițiștii din Cluj. Zeci de mii de euro, arme și substanțe interzise, confiscate în urma perchezițiilor

abonare newsletter