Ştiri din Transilvania

Incendiu violent la un depozit de carburant din Mureș. Pompierii clujeni participă cu echipaje de sprijin. UPDATE: Un mort și trei răniți

Un mort și trei răniți într-un incendiu izbucnit la un depozit de carburant și material lemnos din Mureș. Pompierii clujeni oferă sprijin pentru stingerea incendiului.

Incendiu la un depozit de carburanți din Mureș/Foto: ISU Mureș Incendiu la un depozit de carburanți din Mureș/Foto: ISU Mureș

 

 


UPDATE 08:30

 


O persoană şi-a pierdut viaţa şi trei au fost rănite, fiind transportate la UPU Târgu Mureş, în urma unui incendiu izbucnit, miercuri dimineaţa, la un depozit de carburant şi material lemnos din localitatea Eremitu.

„Incendiul este localizat. Se acţionează perimetral pentru lichidare. Victima de cod roşu a fost declarată decedată de către echipajul medical aflat la locul evenimentului, iar cele 3 victime de cod galben sunt transportate în aceste momente la UPU Târgu Mureş cu un ATPVM. Suprafaţa totală afectată este de aproximativ 4.600 mp, iar în acest moment se acţionează pentru lichidarea incendiului la o suprafaţă de aproximativ 1.800 mp, la două corpuri de clădire şi un depozit de material lemnos din cadrul operatorului economic”, informează ISU Mureș. 


Știrea inițială

Pompierii intervin în aceste momente pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un depozit de carburant și material lemnos din cadrul unui operator economic situat în localitatea Eremitu, județul Mureș. Intervin pompierii din mai multe județe, inclusiv din Cluj. 


La fața locului au fost mobilizate mai multe echipaje ISU și SMURD.

„Două autospeciale de stins incendii de mare capacitate, din cadrul Detașamentului Turda și Punctul de Lucru Florești, se deplasează în sprijinul pompierilor mureșeni, respectiv în municipiile Târgu Mureș și Târnăveni, pentru a asigura intervențiile curente pe timpul desfășurării operațiunilor de stingere a incendiului izbucnit la o hală de preluarea lemnului din localitatea Eremitu, cu o suprafață de aproximativ 4.600 mp”, informează, miercuri dimineața, ISU Cluj. 


Potrivit primelor informații, incendiul se manifestă pe o suprafață de peste 4.000 mp, cu degajări mari de fum. Patru persoane au fost rănite, iar una dintre acestea este inconștientă și i se aplică manevrele de resuscitare, conform ISU Mureș. 

De asemenea, a fost emis mesaj de avertizare populației prin intermediul RO-ALERT pentru incendiu major.

Echipaje de pompieri din județele Cluj, Sibiu, Harghita, Bistrița Năsăud și Alba se deplasează la Mureș, pentru a oferi sprijin în cadrul acțiunilor de lichidare a incendiului. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Nouă persoane evacuate, printre care și doi copii, în urma unui incendiu la un bloc de locuințe de pe Calea Turzii

abonare newsletter